Nederland - 20 mei 2021 - crypto

David Rubenstein: “Crypto is here to stay”

door SVEN VAN GASSE

Miljardair David Rubenstein vertelde aan CNBC dat hij gelooft dat cryptocurrencies nog jaren deel zullen uitmaken van het financiële landschap. Hiermee verwerpt hij de bezorgdheid dat de ontluikende activaklasse een rage is die voorbestemd is om te verdwijnen.

In een interview op “Squawk Box” onthulde Rubenstein dat hij persoonlijk heeft geïnvesteerd in bedrijven die de handel in crypto’s vergemakkelijken maar niet in de digitale munten zelf. Hij is ervan overtuigd dat de cryptomarkt een vaste plaats in de financiële wereld zal krijgen.

De opmerkingen van Rubenstein komen een dag na de enorm volatiele dag voor bitcoin en andere cryptocurrencies. De hele cryptomarkt zag honderden miljarden dollars aan waarde in rook opgaan nadat bitcoin tot meer dan 30% crashte.

Rubenstein stelt:

De cryptomarkt wordt gekenmerkt door volatiliteit. Als je hier niet mee kan omgaan, beleg dan niet in deze markt.

Scepticisme

Sommige beleggers blijven echter sceptisch over bitcoin, zelfs nu Rubenstein en een aantal andere vooraanstaande investeerders de levensvatbaarheid ervan op lange termijn aanprijzen.

Charlie Munger, vice-voorzitter van Berkshire Hathaway en rechterhand van Warren Buffet, zei eerder deze maand dat de ontwikkeling van bitcoin walgelijk is en in strijd met de belangen van de beschaving.

Rubenstein zei dat hoewel er twee kampen zijn, het duidelijk is dat er een verlangen is naar een alternatief voor het huidige financiële systeem. Hierdoor is hij ervan overtuigd dat cryptocurrencies een blijvend gegeven zullen zijn.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.