Nederland - 21 januari 2022 - crypto

Cryptomarkt zwaar onderuit

door SVEN VAN GASSE

Cryptocurrencies zijn het jaar slecht begonnen. De daling blijft aanhouden nu grote economieën over de hele wereld hun populariteit willen beteugelen.

Bitcoin is de afgelopen 24uur met 10% gedaald tot onder de $39 000. Sinds het begin van het jaar noteert bitcoin aan een verlies van 19%. In november werd de bekendste digitale munt nog verhandeld aan een recordhoogte van bijna $69 000.

Bitcoin sleurt andere digitale munten mee in zijn val. Ether daalde meer dan 13% in de afgelopen 24uur. Sinds het begin van het jaar noteert ether aan een verlies van meer dan 20%.

Beleggers maken zich zorgen over digitale valuta en andere risicovollere activa sinds de Amerikaanse Federal Reserve aangegeven heeft dat ze de economische stimuleringsmaatregelen mogelijk agressiever dan verwacht zal moeten afbouwen.

Crackdown

Ook regeringen over de hele wereld treden hard op tegen crypto’s. Op donderdag meldde Reuters dat de centrale bank van Rusland een verbod heeft voorgesteld op het gebruik en het minen van crypto’s. Rusland is één van de grootste crypto-miners ter wereld, maar de centrale bank verklaarde dat digitale valuta een bedreiging kunnen vormen voor de financiële stabiliteit van het land.

Het Russische voorstel komt slechts enkele maanden nadat China een grootscheepse campagne tegen cryptocurrencies is gestart. Hierbij wordt zowel de handel als het minen van crypto’s verboden.

Andere landen flirten ook met een verbod op crypto. In november verklaarde India dat het zich voorbereidde op een wetsvoorstel dat digitale valuta zou reguleren. Eerder deze week zei de Indiase premier Narendra Modi dat er een wereldwijde samenwerking nodig is om problemen aan te pakken die cryptocurrencies met zich meebrengen.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.