Nederland - 5 april 2021 - crypto

Cryptomarkt bereikt waarde van $2 biljoen

door SVEN VAN GASSE

De cryptomarkt heeft alweer een nieuwe mijlpaal bereikt. Op maandag bereikte de totale cryptomarkt een waarde van meer dan $2 biljoen, geleid door de indrukwekkende groei van bitcoin, ethereum en andere altcoins in 2021.

Door de forse stijging is de cryptomarkt nu als geheel even veel waard als Apple, het op één na grootste bedrijf ter wereld. De mijlpaal komt minder dan drie maanden nadat de cryptomarkt op 7 januari, voor het eerst de grens van $1 biljoen overschreed. Bitcoin noteerde toen aan een waarde van zo’n $33 000.

In onze nieuwe video bespreekt Raja de belangrijkste gebeurtenissen op de cryptomarkt. Hij start met de situatie op de brede markt. Vervolgens gaat hij dieper in op enkele markante gebeurtenissen van de afgelopen week.

Coinbase

Op 2 april kondigde Coinbase – de bekendste crypto exchange in de Verenigde Staten – aan dat de Securities and Exchange Commission hun S-1 formulier heeft goedgekeurd. Dit formulier is noodzakelijk om een beursnotering te krijgen.

Het beursdebuut van Coinbase zal naar verwachting plaatsvinden op 14 april en zal doorgaan op de Nasdaq. Hierdoor zal Coinbase de eerste crypto exchange zijn die beursgenoteerd is.

De beursnotering van Coinbase op de Amerikaanse beurs zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de vraag naar crypto’s nog zal toenemen. Door de notering zullen beleggers op de traditionele financiële markt ook aangetrokken worden door de cryptomarkt.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.