Nederland - 3 maart 2021 - crypto

Cryptocorrectie was van korte duur

door SVEN VAN GASSE

Bitcoin en andere crypto’s kenden vorige week haar slechtste week in maanden. Sommige analisten waarschuwden dat de bitcoin kon dalen tot onder de $40 000. Bitcoin is echter opnieuw aan haar weg omhoog begonnen waardoor de correctie maar van korte duur lijkt te zijn geweest.

In de video van deze week bespreekt Raja de belangrijkste cryptogebeurtenissen van afgelopen week. In het begin van de video licht hij de reden van de correctie op de cryptomarkt verder toe.

Vorige week daalde bitcoin op maandag en dinsdag met 15%. Dit was meteen de grootste tweedaagse correctie in 11 maanden. Analisten en beleggers maakten zich zorgen over een crash op de cryptomarkt. Deze vrees lijkt nu echter ongegrond want bitcoin noteert op het moment van schrijven opnieuw boven de $50 000.

De correctie hoeft echter geen slecht nieuws te zijn voor de cryptomarkt. Er is namelijk geeen enkele activa die alleen maar kan stijgen. Volgens David Grider van FundStrat is de recente correctie zelfs goed nieuws voor de markt. Hij stelt:

Ik ben ervan overtuigd dat de correctie de cryptomarkt meer solide maakt.

Goldman Sachs

De afgelopen weken zijn verschillende bedrijven en banken begonnen met het omarmen van de cryptomarkt. De laatste bank die aan dit lijstje kan toegevoegd worden is Goldman Sachs. De Wall Street bank gaat haar crypto-trading desk na een onderbreking van drie jaar opnieuw lanceren.

De trading desk maakt deel uit van een bredere inspanning van de bank naar digitale activa. Volgens Reuters gaat Goldman Sachs zo proberen om een bitcoin ETF op te zetten.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.