Nederland - 22 november 2021 - crypto
door SVEN VAN GASSE

Crypto-startup MoonPay bereikt waardering van $3,4 miljard

Crypto-startups hebben dit jaar een record aan kapitaal opgehaald. MoonPay, een 3 jaar oud fintechbedrijf, verklaarde maandag dat het $555 miljoen heeft opgehaald in zijn allereerste financieringsronde. De investering, geleid door Tiger Global en Coatue, waardeert het bedrijf hiermee op $3,4 miljard.

De software van MoonPay, dat in 2018 is opgericht in Miami, laat gebruikers toe om cryptocurrencies te kopen en te verkopen met conventionele betaalmethoden zoals kredietkaarten, bankoverschrijvingen, Apple en Google Pay.

Hiernaast verkoopt het zijn software ook aan andere bedrijven waaronder Bitcoin.com en NFT-marktplaats OpenSea. Dit model benoemt CEO Ivan Soto-Wright als “crypto-as-a-service”. Het doel van MoonPay is om crypto toegankelijk te maken voor de grote massa.

Concurrentie

Nu de prijzen van bitcoin en andere cryptocurrencies de laatste tijd records breken, nemen durfkapitaalinvesteringen in de startups die de markt aandrijven fors toe. Investeerders zijn op zoek naar de volgende Coinbase, na de succesvolle beursgang van de cryptogigant in april.

MoonPay verklaarde dat het reeds winstgevend is sinds de lancering van haar platform in 2019. Het bedrijf is op weg om dit jaar $150 miljoen aan inkomsten te generen nadat de transactievolumes vanaf 2020 maal 35 gingen. De dienst wordt nu gebruikt door meer dan 7 miljoen klanten.

Desondanks heeft het bedrijf te maken met een stevige concurrentie. Eén van deze concurrenten is bijvoorbeeld fintech-pionier PayPal dat vorig jaar zijn eigen cryptofuncties uitrolde. Soto-Wright maakt zich echter niet al te veel zorgen over deze concurrentie. Hij beschreef PayPal als een ommuurde tuin die gebruikers geen echte controle geeft over hun eigen activa.

Bron: CNBC
Foto: iStock

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.