Nederland - 3 mei 2022 - crypto

Crypto gemeenschap koopt professioneel basketbalteam; zo kan je deelnemen

door VINCE

De bekende crypto-community genaamd ‘DeGods’ is sinds kort eigenaar van hun eigen professionele basketbalteam, via hun decentrale autonome organisatie ‘DeDAO’. Het betreft een Amerikaans team genaamd Killer 3’s dat in de ‘BIG3’ competitie speelt.

De BIG3 league is een competitie tussen 12 3-tegen-3 teams en is opgezet door de wereldberoemde hiphopmuzikant en acteur Ice Cube. Hierin spelen onder andere voormalig NBA-spelers en worden de teams aangestuurd door ‘Hall of Fame’ coaches.

Wat zijn de voordelen voor DeDAO?

Het eerste voordeel van deze aanschaf zit in de marketing voor DeDAO. De BIG3 competitie heeft namelijk al enorme hoeveelheden kijkcijfers die hoger zijn dan sommige andere grote sportcompetities zoals de MLS! Het aantal ogen gevoelig voor marketing is dus enorm.

Daarnaast heeft de DeGods community zijn eigen crypto-token genaamd DUST. De aankoop van het basketbalteam geeft deze token een heel aantal nieuwe ‘utilities’. Zo kan de token bijvoorbeeld gebruikt worden om wedstrijdkaarten en merchandise te kopen van Killer 3’s.

Tenslotte heeft DeDAO de volledige eigendom over de IP-rechten (intellectueel eigendom). Hiermee heeft de gemeenschap het recht om op het merk van hun eigen BIG3 basketbalteam te bouwen. Dit betekent iets heel simpels: het kunnen genereren van omzet!

Hoe neem je deel in de DeDAO gemeenschap?

Deelname in de DeDAO gemeenschap kan op 2 manieren:

1: Ten eerste kan je een DeGods-NFT. Dit kan via de Magic Eden marktplaats dat er als volgt uitziet.

2: De andere mogelijkheid om deel te nemen aan de DeDAO community, is via het kopen van hun  eerdergenoemde DUST-token. Dit kan onder andere hier. Op de volgende grafiek van Coingecko zien we het koersverloop van DUST, dat op het moment van schrijven een marktwaarde van ongeveer 25 miljoen dollar heeft.

De koers van de DUST-token is de afgelopen tijd al erg hard gegaan ten opzichte van de rest van de markt. Waarschijnlijk een gevolg van het nieuws en het feit dat de markt zeer klein is.

——–

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.