Nederland - 12 maart 2023 - beleggen
door STIJN

Stablecoin USDC duikt onder 83 cent

Een akelige koersbeweging van de stablecoin USDC. Nadat is gebleken dat 8 procent van hun 40 miljard in reserves verbonden is met de Silicon Valley Bank, die recent is omgevallen, daalde de munt tot onder de 83 cent. Beleggers krijgen flashbacks van het TerraUSD-project.

De Amerikaanse Silicon Valley Bank (SVB) is omgevallen en klanten proberen massaal hun geld er weg te halen. Het stuurt een schokgolf doorheen de markten en de bedrijvenwereld. Beleggers en investeerders vrezen voor de impact van deze gebeurtenis op de aandelen- en cryptomarkt.

Stablecoin USDC ondervindt alvast problemen nadat is gebleken dat 8 procent van hun 40 miljard dollar in reserves verbonden is met Silicon Valley Bank. De waarde van de munt daalde tijdens het weekend in ieder geval tot onder de 83 cent. Een schrikwekkende koersbeweging vermits stablecoins een pariteit met de Amerikaanse dollar horen te behouden.

Aanhoudende druk

SVB is één van de zes bankpartners van stablecoin USDC. Het is geleden sinds de financiële crisis van 2008 dat zulke grote bank faalde. De eerste dominosteen viel toen SVB woensdag aankondigde 2,25 miljard dollar nodig te hebben om hun balans te versterken. Sindsdien ging de bal aan het rollen.

De cryptomarkt is nog bezig met het verwerken van het faillissement van crypto-exchange FTX, en nu dit. Marktkenners vrezen dat dit de onzekerheid alleen maar zal doen toenemen. Indien USDC-houders in paniek schieten, kan dit de stablecoin nog dieper in de problemen duwen.

Bronnen: Ashley Capoot – CNBC

Foto: Tom Bullock – FlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8 maanden geleden

noter onaylı tercüme

8 maanden geleden

vds satın al ile ilgili tüm bilgiler vds satın al

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.