Nederland - 11 oktober 2018 - Aandelen

Credit Suisse verlaagt koersdoel Takeaway.com

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Takeaway.com verlaagd van 61,00 euro naar 57,00 euro, op basis van lagere margeverwachtingen in Duitsland na de derdekwartaalcijfers, maar handhaafde het Neutraal advies.

De ordergroei vertraagde niet en dat was bemoedigend voor de maaltijdbezorger, volgens de analisten, na de warme en droge zomer op het Europese vasteland.

In Duitsland versnelde de groei zelfs naar 40 procent wat Credit Suisse zeer bemoedigend noemde, gezien de concurrentie in het verleden en de kansen die deze grote markt biedt.

De analisten verlaagden hun winstverwachting voor dit jaar met 4 miljoen euro en die voor 2019 en 2020 met respectievelijk 21 miljoen en 30 miljoen euro, vooral omdat de marge in Duitsland lager wordt.

Takeaway.com moet namelijk net als sectorgenoten meer investeren in logistiek, wat de winst drukt, al gelooft Credit Suisse dat de concurrentiedynamiek voor de maaltijdbezorger gunstiger is dan voor veel rivalen. De omvang van de investeringen wordt beperkt doordat Takeaway.com uiterlijk in het derde kwartaal weer een positief bedrijfsresultaat wil halen.

Het aandeel Takeaway.com noteerde donderdag 2,7 procent lager op 50,70 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel