Crypto Cashflow - 18 maart 2023 - Banksector
door MARNIX VRIEZE

CRAZY: Prijs BTC naar $1 miljoen in 90 dagen!

De prijs van Bitcoin kan binnen 90 dagen naar $1 miljoen dollar, geholpen door meerdere faillissementen bij banken en een mogelijke instorting van het financiele systeem. Dat is in het kort de voorspelling die Balaji maakt op Twitter. Nu is de voorspelling van een ‘expert’ op Twitter niet zozeer nieuwswaardig, maar deze keer maken we bij BeursBrink een uitzondering. De beste man zet er namelijk héél goed geld op in.

Balaji verwacht dat Bitcoin binnen 90 dagen meer waard is dan $1 miljoen. En hij vindt het niet erg om die voorspelling kracht bij te zetten door een weddenschap af te sluiten.

De voorwaarden voor de weddenschap zijn heel simpel:

Balaji S. Srinivasan, op Twitter bekend als Balaji, is een prominente figuur in de technologie-industrie. Hij is een bekende ondernemer, investeerder en technoloog die in verschillende functies heeft gewerkt in de technologiesector, waaronder medeoprichter van Earn.com (overgenomen door Coinbase), CTO van Coinbase, algemeen partner bij Andreessen Horowitz, en meer recentelijk als CEO van 21.co, een bedrijf dat ontwikkelaars in staat stelt gedecentraliseerde applicaties te bouwen en te implementeren. In die zin niet zomaar iemand en zeker een ondernemer met een indrukwekkend CV.

Waarom Bitcoin naar $1 miljoen?

Voor de liefhebbers is de volledige motivatie via deze link te lezen.De korte samenvatting is dat Balaji verwacht dat we te maken krijgen met snelle hyperinflatie. Die zal veel sneller komen dan velen verwachten, daarom ook zijn gok op een prijsappreciatie van Bitcoin binnen 90 dagen.

Volgens Balaji komt hyperinflatie immers altijd snel en onverwacht. De hyperinflatie komt onder andere tot stand, omdat banken niet genoeg geld hebben om klanten (zoals burgers en bedrijven) uit te kunnen betalen als ze hier om vragen. Eigenlijk precies hetzelfde dat we hebben zien gebeuren bij SVB, in de afgelopen twee weken. Hierdoor zal iets ontstaan dat Balaji ‘hyperbitcoinization’ noemt, waarbij valuta wordt vervangen door Bitcoin als standaard.

Bankiers kochten de ultieme shitcoin

In een serie van Tweets stelt Balaji dat Sam Bankman Fried (van de gevallen cryptobroker FTX) eigenlijk het perfecte voorbeeld is van wat er nu op grote schaal is gebeurd: bankiers kochten met geld van anderen (klanten die hun cash parkeerden op bankrekeningen) de ultieme ‘shitcoin’.

Voor lezers die niet weten wat een Shitcoin is… Een ‘shitcoin’ is een cryptotoken die eigenlijk geen waarde heeft, maar toch massaal wordt gekocht omdat beleggers nu eenmaal graag speculeren en snel geloven dat dingen de hemel in kunnen groeien.

Balaji stelt dat de ultieme shitcoin niet een obscure cryptotoken is zoals Dogecoin of bijvoorbeeld de Shit Eating Clowns (SEC) coin, maar de Amerikaanse staatsobligaties. Waarbij – zo meent Balaji – banken nu massaal in korte termijn obligaties hebben belegd, die nu een mooie rente opleveren maar eigenlijk een val zijn, omdat ze straks niets meer waard zullen zijn. Want de Fed speelt een spelletje dat ze niet gaan winnen. Maar goed, voor de liefhebbers: zijn volledige motivatie via deze link. 

Bitcoin echt naar $1 miljoen?

Binnen 90 dagen gaan we zien of Balaji gelijk heeft gekregen of niet. Een ding is wel zeker: als Bitcoin daadwerkelijk naar $1 miljoen stijgt binnen 90 dagen, omdat er gebeurd wat Balaji verwacht (een ineenstorting van het financiele systeem) dan kan het geen kwaad om wat blikken tonijn en bonen in te slaan. En natuurlijk de cryptogids van BeursBrink nog eens goed door te lezen, want dan zijn er ook heel wat andere coins die direct door het dak zullen schieten.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.