Nederland - 26 juni 2020 - Aandelen

COVID-19 maakt van marihuana een ‘essential business’

door STIJN

Sinds het uitbreken van de coronacrisis in de Verenigde Staten en Canada, zijn de aandelen van marihuanabedrijven aan een opwaartse trend begonnen. In maart noteerde de HMMJ ETF nog aan 4,18 Canadese dollar, momenteel noteert ze aan 7,20 Canadese dollar. Dat heeft te maken met het feit dat marihuana nu anders wordt bekeken, namelijk meer als een ‘essential’.

COVID-19 houdt overal lelijk huis maar het lijkt er op dat de marihuana industrie er een beetje baat bij heeft. Sinds het uitbreken van het virus, zijn marihuana-aandelen lichtjes beginnen stijgen. Enerzijds omdat de vraag naar het groene spul fors is gestegen de afgelopen weken. Anderzijds omdat een bepaalde studie aantoont dat marihuana een positief effect heeft op COVID-19.

One Plant Florida was één van de eerste medische marihuana-behandelcentra die zich aanpaste aan de situatie en een thuisbezorgplatform op poten stelde. CEO Brady Cobb heeft een belangrijke rol gespeeld om samen met de beleidsmakers van Florida marihuana in een ander daglicht te stellen.

Essentieel onderdeel

Cannabisapotheken worden nu beschouwd als een essentieel onderdeel van de staat. Momenteel zijn er 353.575 medische marihuanakaarten in omloop, een pak meer dan 299.044 begin dit jaar. Er zijn 251 apotheken in Florida die medische marihuana aanbieden, waarvan 18 in Jacksonville.

Zoals zichtbaar is aan de HMMJ ETF, lijken aandelen van marihuana-aandelen opnieuw opgepikt te worden door beleggers en investeerders. Uiteraard is er nog een lange weg te gaan, maar het opwaarts momentum lijkt voorlopig stand te houden in deze moeilijke tijden.

Bronnen: Fox23

Foto: Pxfuel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments