Europa - 26 september 2019 - Aandelen

Contract met Glencore positief signaal voor AMG

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het contract dat AMG Advanced Metallurgical Group heeft afgesloten met Glencore zal een beperkte financiële impact hebben, maar het geeft wel een positief signaal af. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING donderdag in een rapport.

AMG tekende een contract voor de levering van ferrovanadium. Het betreft een langjarige overeenkomst om 100 procent van de ferrovanadiumproductie van de fabriek in Ohio te leveren, inclusief de nog te bouwen faciliteit.

Demeester sprak van een positief signaal, omdat het wat risico’s gerelateerd aan de uitbreidingen in de Verenigde Staten wegneemt. Door het contract is de behoefte aan nieuwe afnemers afgenomen, aldus ING.

AMG investeert circa 300 miljoen dollar in een faciliteit in Ohio, waarmee het bedrijf de capaciteit voor ferrovanadium zal vergroten.

ING zag de spotprijzen voor ferrovanadium nog niet herstellen, maar Demeester is wel van mening dat de uitbreiding een “aantrekkelijk opwaarts potentieel” biedt, zelfs bij de huidige prijzen, dankzij een stijging van de recyclingvergoedingen.

ING handhaafde het koopadvies op AMG met een koersdoel van 37,00 euro. Het aandeel AMG won donderdagochtend 6,4 procent op 22,88 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments