Energy - 27 februari 2020 - Aandelen

Comeback in de maak voor AMG

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) AMG gaat nog steeds gebukt onder scherp dalende grondstofprijzen, maar de outlook wijst voorzichtig omhoog. Dit stelde analist Paul Weeteling van IEX donderdag in reactie op de cijfers van het bedrijf.

AMG heeft in het afgelopen kwartaal de resultaten onder druk zien staan door de scherp gedaalde grondstofprijzen, merkte de analist op. Operationeel gaat het volgens hem echter “vrij redelijk”. De fors opgelopen schuldgraad verhoogt het risico, maar de plannen die AMG met het kapitaal heeft, zijn goed doordacht, aldus Weeteling, die wijst op een uitbreiding van de  bestaande vanadium-activiteiten en de bouw en uitbreiding van een lithiumfabriek op het terrein van een bestaande mijn.

De operationele kasstroom noemde Weeteling positief. “Dit was, op de schuldratio na, de enige parameter die steeg ten opzichte van vorig jaar dankzij sterk afgenomen voorraden”, aldus de analist.

Volgens AMG is het “extreem moeilijk” om een outlook voor 2020 af te geven. Het coronavirus en de problemen van Boeing met de 737 MAX zijn hier mede debet aan. “Toch zijn er wel degelijk een aantal hoopgevende signalen te melden zoals de stabilisatie van grondstofprijzen op een weliswaar laag niveau”, aldus IEX.

Verder herhaalde Weeteling de woorden van AMG dat de vanadiumprijs al met 30 procent is opgelopen dit jaar en dat het orderboek van AMG Technologies zich op recordniveau bevindt.

AMG rekent voor 2020 wel op een verbetering van de winstgevendheid. “Dit komt over als een open deur”, aldus Weeteling.

“Resumerend was afgelopen kwartaal dus vooral een voortzetting van de voorgaande kwartalen qua resultaten. De kasstroom was een meevaller en de outlook geeft aan dat we in het eerste kwartaal een lichte verbetering mogen verwachten”, zo concludeerde de analist.

Volgens IEX is er een comeback in de maak. “AMG zit met name in de grondstoffen die de duurzaamheidsrevolutie ondersteunen dus daar verwachten we het meest krachtige herstel.” Daarnaast kan de mogelijke afsplitsing van AMG Technologies volgens IEX “aardig wat” opleveren, al maakt dat het bedrijf nog cyclischer.

IEX handhaafde dan ook het koopadvies. Het aandeel AMG daalde donderdagochtend met 3,2 procent tot 20,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.