Colombia staat gekend als een land waar er ontzettend veel drugverkeer is. Zowel illegale als legale drugs worden hier massaal geëxporteerd en geïmporteerd. De Colombiaanse overheid gaat het over een andere boeg gooien en hun imago gebruiken om de medicinale marihuana industrie te betreden. Ze zijn van plan om ‘s wereld grootste leverancier te worden voor legale marihuana.
De reputatie van Colombia inzake drugs is niet bepaald positief. Er zijn al veel mensen gestorven in de ‘war on drugs’ die door de Verenigde Staten van Amerika wordt gesteund. Daar gaat de komende jaren aan gewerkt worden, dat beweert althans de Colombiaanse overheid. In 2016 werd er reeds een wet goedgekeurd voor het privégebruik en de export van medicinale cannabis.
‘If you can’t beat ’em, regulate ’em’, dat is de aanpak die ze zullen gaan hanteren. De goedgekeurde wet is alvast een goede basis om de marihuana industrie te laten bloeien. Eind vorig jaar werden de eerste licenties uitgegeven zodat bedrijven medicinale cannabis kunnen telen en distribueren.
Colombia ziet dat er veel opportuniteiten zijn in deze vrij nieuwe markt en mikt er op om de grootste leverancier ter wereld te worden. Teler PharmaCielo, dat in Canadese handen is, gaat binnenkort beginnen met de eerste commerciële verkoop en export van legale cannabis vanuit Colombia.
Het zal niet van een leien dakje gaan vermits de markt met het meeste potentieel, de V.S.A., moeilijk te bevoorraden is omwille van de federale illegaliteit. Voorlopig zullen ze zich moeten richten op andere landen die onlangs hun wetgeving hebben versoepeld om cannabis legaal te maken.
Dan gaat het voornamelijk over landen zoals Duitsland, Peru, Italië en Kroatië, oftewel de snel ontwikkelende exportmarkten. Canada en Nederland zijn dit stadium al voorbij en voldoen momenteel aan de vraag naar medicinale cannabis, weldra zelfs recreatief gebruik van cannabis.
Op dit moment zijn er ongeveer een 12-tal landen die medicinale cannabis hebben gelegaliseerd. Dat betekent dat er nog veel landen zijn die de stap niet willen zetten of nog moeten zetten. De evolutie ziet er alvast positief uit voor de marihuana industrie. De globale handel neemt elk jaar toe en zou tegen 2021 groeien naar een waarde van 31,6 miljard dollar.
Het feit dat Colombia zulke ambitieuze plannen heeft, betekent dat zich hier weldra grote beleggingsopportuniteiten zullen voordoen. Dit is alvast een markt om zeker in de gaten te houden naarmate marihuana wereldwijd steeds meer geaccepteerd en gelegaliseerd wordt.
Bronnen: The Cannabist
Foto: Carlos Carvajalino – Pexels
Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt?
Bekijk snel deze Marihuana Handleiding
Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.