Nederland - 26 februari 2021 - crypto

Coinbase vraagt officieel beursgang aan

door SVEN VAN GASSE

Coinbase, één van de bekendste crypto exchanges ter wereld, heeft officieel zijn beursgang aangevraagd. Het bedrijf lift mee op het enthousiasme voor bitcoin, dat de hele cryptocurrencie-markt omhoog heeft doen schieten.

In de video van deze week bespreekt Raja al de andere belangrijke gebeurtenissen van de afgelopen week in de cryptomarkt.

In 2012 werd Coinbase opgericht als één van de eerste crypto-exchanges. Het bedrijf helpt gebruikers bij het kopen, verkopen en bewaren van cryptocurrencies als bitcoin en ethereum. Enkele andere bekende exchanges zijn Binance en Gemini.

Meer dan 43 miljoen beleggers in meer dan 100 landen gebruiken Coinbase. Dit is goed voor $455 miljard aan transacties en $90 miljard aan activa op het platform, volgens gegevens op de website van het bedrijf.

Het bedrijf is van plan om haar aandelen op de Nasdaq te noteren onder het tickersymbool “COIN”.

Bitcoin wordt mainstream

Na jaren van scepticisme lijken crypto’s, en dan vooral bitcoin, eindelijk mainstream te worden. Grote bedrijven, beroemde beleggers en Wall Street banken hebben bitcoin reeds aangeprezen als belegging.

De belangstelling voor bitcoin en andere crypto’s is ook sterk toegenomen tijdens de Covid-19 pandemie. Een aantal beleggers vluchten naar bitcoin nu de Amerikaanse dollar steeds meer onder druk komt te staan, omdat bitcoin ook wel wordt beschouwd als het digitale goud.

De totale marktwaarde van bitcoin doorbrak vorige week de kaap van $1 biljoen. De prijs voor 1 munt bereikte hiernaast een waarde van bijna $60 000. Toch blijft de cryptomarkt erg volatiel en is deze niet meteen geschikt voor beginnende beleggers.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.