VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 28 oktober 2020 - Aandelen

Cijfers Heineken en KPN overtuigen niet in rode AEX

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdagochtend lager, al werd een deel van de openingsverliezen weggewerkt. Kort voor de klok van elf uur verloor de AEX 1,5 procent op 537,28 punten.

“Veel nieuws lijkt er niet te zijn, maar de coronamaatregelen zitten natuurlijk niet lekker bij beleggers”, aldus beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

Voor de derde dag op rij laten de Europese beurzen verliezen zien en ook de Amerikaanse futures duiden op een lagere opening van Wall Street vanmiddag. Beleggers verwerkten diverse bedrijfscijfers van onder meer Heineken en KPN, maar maken zich ook zorgen over de verdere verspreiding van het coronavirus en mogelijke restricties die hierop volgen. Dinsdagavond kondigde het kabinet evenwel geen nieuwe maatregelen aan. Het wil eerst kijken welk effect de eerder ingevoerde maatregelen hebben op de besmettingscijfers.

De Franse president Emmanuel Macron zal volgens The Wall Street Journal vandaag mogelijk wel nieuwe restricties aankondigen. Frankrijk is momenteel een van de hardst getroffen landen in Europa. Ook in Duitsland neemt het aantal besmettingsgevallen toe. Volgens de Duitse krant Bild is het niet uitgesloten dat ook bondskanselier Angela Merkel vandaag nieuwe maatregelen aankondigt om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

“Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Europa in volledige lockdown gaat, nu Frankrijk en Duitsland andere maatregelen treffen om het virus onder controle te houden, lijkt het waarschijnlijk dat de Europese economie ook in 2021 grote uitdagingen staat te wachten”, aldus analist Stephen Innes van AXI. Mogelijk komt de economie er volgens de analist sneller bovenop, maar dan moet er wel een vaccin komen.

Op donderdag komt de Europese Centrale Bank bijeen, maar economen verwachten geen nieuwe steunmaatregelen tot aan de bijeenkomst in december.

De euro/dollar noteerde op 1,1781. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1809 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,1830 op de borden. De olieprijs daalde met 4,0 procent. Vanmiddag volgen er nog cijfers over de wekelijkse olievoorraden.

Later vandaag zullen Boeing, General Electric, UPS en Fiat Chrysler hun cijfers over het derde kwartaal bekendmaken. Nabeurs volgen eBay, Ford en is Galapagos-partner Gilead aan de beurt.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen hield ASML het hoofd nipt boven water met een plusje van 0,1 procent. Aegon verloor 4,1 procent. De verzekeraar rondde een inkoopprogramma van eigen aandelen af. Unibail-Rodamco-Westfield leverde 5,2 procent in. Onafhankelijk adviesbureau Glass Lewis heeft aandeelhouders van Unibail geadviseerd om voor de claimemissie ter waarde van 3,5 miljard euro te stemmen.

KPN en Heineken leverden circa 1 tot 4 procent in na cijfers. Kepler Cheuvreux sprak van meevallende cijfers van de brouwer, terwijl KPN volgens ING de verwachtingen overtrof. Degroof Petercam zag ruimte om het koersdoel voor Heineken te verhogen van 72,00 naar 75,00 euro, maar handhaafde het Reduceren advies.

In de AMX daalde Air France-KLM 5,0 procent.

ICT Group won onder de kleinere aandelen juist 6,9 procent na cijfers. Het bedrijf heeft het resultaat in het derde kwartaal van dit jaar fors zien oplopen en verhoogde de jaaroutlook.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.