Nederland - 15 oktober 2020 - China

“Chinese yuan zal nog verder stijgen”

door SVEN VAN GASSE

De Chinese centrale bank neemt allerhande maatregelen om haar valuta-appreciatie te remmen. Desondanks denken analisten dat de yuan zal blijven stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

De Chinese munt is sinds begin 2020 met bijna 3,9% gestegen. Dit weekend nam de People’s Bank of China echter maatregelen waardoor het voor handelaren goedkoper werd om tegen de yuan te wedden. Hierdoor daalde de munt prompt met 0,5%.

De Chinese overheid doet er namelijk alles aan om hun munt op een zo laag mogelijk niveau te houden. Dit stimuleert de export van het land.

Marc Chandler, strateeg bij Bannockburn Global Forex, denkt dat het effect van deze maatregel maar kortstondig zal zijn. Hij stelt:

Ik denk niet dat dit een grote verandering zal veroorzaken. Ik blijf  ervan overtuigd dat de yuan dit jaar nog sterker zal eindigen.

Uiterst gunstige vooruitzichten

Op dezelfde manier zei Peter Chia, valutastrateeg bij United Overseas Bank, dat de maatregel van de People’s Bank of China de yuan enkel een beetje stabieler zou maken. Hij gelooft niet in een langdurige daling van de munt.

Chia voorspelt dat de yuan nog met 10% kan stijgen tegen midden volgend jaar. Hij legde uit dat zolang de macro-economische factoren in het nadeel van de Amerikaanse dollar blijven spelen, deze in de komende kwartalen nog verder zou kunnen verzwakken ten opzichte van de yuan.

De strateeg wees er ook dat het niet de eerste keer is dat de Chinese centrale bank een dergelijke maatregel in het leven roept. De vorige actie in september 2017 had uiteindelijk ook niet zo’n groot effect.

Adam Margolis, hoofd buitenlandse valuta bij JPMorgan Private Bank, besluit:

Op middellange termijn blijft de trend voor de Chinese yuan uiterst gunstig.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.