Cryptoknallers - 27 december 2022 - crypto
door VINCE

CFTC verklaart Ether opnieuw als commodity in de rechtbank

Het is al een tijd de vraag hoe tokens als ETH nou gezien moeten worden door o.a. de rechtbank. De Commodity Futures Trading Commission heeft onlangs opnieuw aangegeven dat ETH gewoon een commodity moet zijn net als bijvoorbeeld goud. Echter nog steeds is niet iedereen het hier mee eens. 

CFTC’s verklaring voor ETH als commodity

In onderstaande afbeelding zie je hoe CFTC o.a. tokens als ETH beschreef als commodity:

Dit stukje komt uit een lange klacht tegen Sam Bankman-Fried, FTX en dochteronderneming Alameda Research.

Nog geen algemene overeenkomst over definitie bereikt

Toch is zeker niet iedereen het er over eens dat Ethereum moet worden gezien als commodity. Zo heeft de voorzitter van de Securities and Exchange Commission, Gary Gensler, de afgelopen maanden een onbepaald standpunt ingenomen over Ether.

In een interview met Jim Cramer tijdens zijn Mad Money-show op 27 juni bevestigde Gensler dat in ieder geval Bitcoin een commodity was, en voegde eraan toe: “Dat is de enige die ik ga zeggen.” Gensler heeft eerder gesuggereerd dat Ether een security was na het aanvankelijke aanbod van munten, maar sindsdien meer gedecentraliseerd is geworden en in een grondstof is veranderd.

Zijn standpunt leek opnieuw te zijn verschoven na de overgang van Ethereum naar proof-of-stake, waarbij Gensler in september betoogde dat gestake’te tokens onder de “Howey-test” securities kunnen zijn.

Jeffrey Sprecher, CEO van Intercontinental Exchange Inc, heeft er alle vertrouwen in dat crypto-activa als securities zullen worden behandeld. Hij suggereerde op een conferentie over financiële diensten op 6 december, dat dit zou resulteren in een betere bescherming van de consument.

België heeft echter een weer ander standpunt ingenomen, waarbij de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten op 22 november beweerde dat Bitcoin, Ether en andere crypto-activa die uitsluitend door computercode worden uitgegeven, geen securities zijn.

U merkt al, duidelijkheid ontbreekt nog…

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.