Nederland - 11 januari 2022 - crypto

CEO Binance behoort tot de rijkste mensen ter wereld

door SVEN VAN GASSE

Changpeng Zhao (CZ), de oprichter en CEO van crypto-exchange Binance, is toegetreden tot de rangen van ’s werelds topmiljardairs. Volgens nieuwe berekeningen van de Bloomberg Billionaires Index heeft CZ een geschat vermogen van minstens $96 miljard.

Door het grootste succes van Binance nestelt CZ zich tussen de techmiljardairs uit Sillicon Valley. Zijn vermogen evenaart dat van Oracle oprichter Larry Ellison en komt ook steeds dichter in de buurt van de $117 miljard van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg.

De opkomst van de Chinees-Canadese ondernemer is symbolisch voor de snelle creatie van rijkdom in de dynamische wereld van digitale munten. Vorig jaar genoten andere crypto-oprichters ook van enorme winsten naarmate de waarde van virtuele munten steeg. Ethereum-bedenker Vitalik Buterin en Coinbase-oprichter Brian Armstrong zijn hierdoor beiden miljardair geworden.

Filantropie

Op Twitter erkende CZ zijn prestatie maar leek hij hier weinig waarde aan te hechten. Volgens CZ zou het beter zijn dat er een lijst op basis van liefdadigheid en filantropie wordt opgesteld in plaats van rijkdom.

CZ is een grote voorstander van filantropie en zal hier dan ook zijn steentje aan bijdragen. Een woordvoerder van Binance vertelde aan CNN Business dat CZ van plan is om het 99% van zijn rijkdom weg te schenken.

De afgelopen jaren hebben andere bekende bedrijfsleiders de Giving Pledge ondertekend. Dit is een initiatief dat is gestart door Warren Buffet en Bill en Melinda Gates om ’s werelds rijksten aan te sporen het grootste deel van hun fortuin aan goede doelen te schenken.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.