Nederland - 19 september 2022 - Centrale banken

Centrale banken zullen nog veel meer pijn veroorzaken

door VINCE

Het vooruitzicht voor de wereldwijde economieën is voor alsnog helaas niet verbeterd. Onder andere aandelenmarkten hebben het zwaar. Een nieuwe grafiek van CrossBorder Capital laat echter geen rooskleurige toekomst zien. Sterker nog, het onderzoeksbureau gespecialiseerd in globale liquiditeiten verwacht nog veel lagere koersen.

De relatie tussen liquiditeit en welvaart

De grafiek die een nog slechtere financiële tijd verwacht is de onderstaande:

Je ziet in de grafiek de jaarlijkse percentuele verandering van zowel de globale liquiditeit en de wereldwijde rijkdom, vanaf het jaar 2000. De twee trends volgen over de afgelopen 22 jaar om en nabij dezelfde richtingen.

Nu eindigt de liquiditeitstrend met een stippellijn. Deze sterk neerwaartse beweging, die de percentuele verandering zelfs de negatieve kant op trekt, stelt de laatste liquiditeitsgegevens en projecties van centrale banken statements voor. Zij verwachten dus een negatieve verandering van de globale liquiditeit.

Als we dan terug kijken naar de afgelopen jaren waarin de globale welvaart de liquiditeitsbewegingen volgde, dan betekent dit niet veel goeds voor wereldwijde huishoudens. Er wordt dus verwacht dat met het aanstaande beleid van de centrale banken, mensen een steeds krappere maandbesteding kunnen gaan krijgen.

Uiteraard kan het zijn dat centrale banken helemaal niet toekomen aan hun projecties en de stippellijn helemaal niet zo negatief moet worden doorgetrokken.


Uw aandacht op het volgende; we hebben momenteel een enórme korting van maar liefst €1.000,- op het VIP-pakket. Waar u normaal intekent op het VIP-pakket voor €1399 voor 12 maanden, kan dat nu voor slechts €399,-!


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.