Nederland - 20 juli 2021 - crypto

Capital International kocht $600 miljoen aan MicroStrategy-aandelen

door SVEN VAN GASSE

Financiële dienstverlener Capital International kocht in het tweede kwartaal van 2021 12% van alle MicroStrategy-aandelen. Dat blijkt uit documentatie van de Amerikaanse beurswaakhond. De aankoop is bijzonder te noemen, omdat MicroStrategy voor miljarden dollars aan bitcoins op zijn balans heeft staan.

In de crypto-video van deze week bespreken we deze aanzienlijke investering en alle andere belangrijke gebeurtenissen op de cryptomarkt. Vanaf 11 minuten wordt de mega-aankoop besproken.

Capital International is een vermogensbeheerdertak van het grotere Capital Group Companies. Deze laatste beheert een vermogen van meer dan 2 biljoen dollar en heeft nu met de aankoop van de MicroStrategy-aandelen blootstelling aan de cryptomarkt.

MicroStrategy kondigde vorig jaar voor het eerst aan om bitcoin op de balans te zetten. Sindsdien is het bedrijf niet gestopt met het aankopen van bitcoin waardoor MicroStrategy nu meer dan 100 000 bitcoin bezit, met een totale waarde van meer dan $3,5 miljard.

Bron: CoinTelegraph

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.