Nederland - 11 augustus 2020 - Marihuana

Cannabisindustrie maakt zich klaar voor golf van fusies en overnames

door SVEN VAN GASSE

Na bijna een jaar van zo goed als geen deals, maken cannabisbedrijven zich op voor een golf van fusies en overnames. Door de gunstige waarderingen op de wereldwijde beurzen en het vooruitzicht op de Amerikaanse legalisatie, worden investeerders terug aangetrokken door de sector die te kampen kreeg met verschillende problemen zoals een overaanbod.

Winstgevende cannabisbedrijven willen hun weg naar niche-segmenten kopen, door bedrijven over te nemen, en hun merken uitbreiden. De bedrijven hopen dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zullen leiden tot de volledige legalisering van cannabis in de Verenigde Staten.

Distributiedeals zouden bedrijven kunnen helpen om ook consumenten te bereiken die sinds het begin van de Covid-19 pandemie een verhoogde belangstelling voor cannabisproducten hebben getoond.

Moeizame start

Sinds de top in augustus 2018, in de aanloop naar de legalisatie van recreatief cannabisgebruik in Canada, is de cannabistracker MJ ETF met 70% gedaald. De fusies en overnames daalden hiernaast met 80%.

De cannabisindustrie had in het begin van de legalisering ook te kampen met een overaanbod. Door de tegenvallende winsten kenden de aandelen van verschillende cannabisbedrijven een spectaculaire daling.

Positieve signalen

Naarmate de vraag naar cannabis tijdens de lockdowns wereldwijd steeg, hebben de aandelenkoersen zich geleidelijk aan hersteld. Hierdoor is de verwachting ontstaan dat er weer financiering voor deals beschikbaar zal zijn.

De grensoverschrijdende ambities van Canadese producenten zullen afhangen van de legalisatie in de Verenigde Staten.

Wanneer de democratische presidentskandidaat Joe Biden president wordt, zou dit in de nabije toekomst wel eens waarheid kunnen worden. Biden is namelijk een voorstander van een volledige legalisatie in de Verenigde Staten.

Bron: Reuters

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.