VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 24 november 2020 - Aandelen

Cannabis aandelen stijgen fors

door SVEN VAN GASSE

De aandelen van grote cannabisbedrijven stegen fors op dinsdag door het nieuws dat de transitie van Joe Biden eindelijk officieel begonnen is. De opleving wordt aangewakkerd door de verwachting dat de volgende regering de regelgeving inzake cannabis zal versoepelen en dat meer Amerikaanse staten de verkoop van recreatieve cannabis zullen legaliseren.

Canopy Growth steeg in de vroege handel met 6% terwijl Aurora Cannabis een sterke stijging van 25% kende.

Eerder deze maand stemden Arizona, Montana, New Jersey en South Dakota voor de legalisering van het gebruik van cannabis voor volwassenen. Hierdoor komt het aantal staten dat dit goedkeurt reeds op 15.

Leidinggevenden in de industrie hebben al publiekelijk hun vreugde over de verkiezingsuitslag uitgesproken. David Klein, CEO van Canopy, was bijzonder opgetogen over wat de verandering in het politieke landschap zou kunnen betekenen voor de industrie.

David Klein stelt:

Wij geloven dat de winst van Joe Biden een belangrijke stap is naar een federale acceptatie van cannabis op de Amerikaanse markt.

Federale obstakels

Ondanks het optimisme, zal de cannabisindustrie nog te kampen krijgen met obstakels op federaal niveau. Deze obstakels zullen groter worden wanneer de Republikeinen hun meerderheid in de Senaat kunnen handhaven.

Een Senaat onder leiding van Republikein Mitch McConnell zou betekenen dat de legalisering van cannabis op federaal niveau in dovemansoren zal vallen.

Dat zou een domper zijn voor de industrie omdat verschillende experts hebben aangedrongen op de urgentie van het aanpakken van de gaten in de wetgeving. Bedrijven die in een bepaalde staat mogen opereren, verhandelen in se nog steeds een federaal illegaal product.

Hierdoor kunnen cannabisbedrijven moeilijkheden ondervinden in het verkrijgen van leningen of andere financiële diensten. Hiernaast hebben ze moeite om hun bedrijven te verzekeren en komen ze niet in aanmerking voor federale hulp. Dit zorgt voor een rem op de groei van de Amerikaanse cannabisindustrie.

Bron: CNN

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.