Nederland - 15 februari 2022 - Aandelen

Buffett casht met perfect getimede investering

door SVEN VAN GASSE

Soms komt bij beleggen een beetje geluk van pas. Vraag maar aan Warren Buffett. Het Orakel van Omaha staat op het punt een mooie winst te maken met een investering in Activision Blizzard. Berkshire Hathaway deed deze investering in het kwartaal voordat Microsoft zijn plannen aankondigde om het bedrijf te kopen.

Volgens een filing bij de Securities and Exchange Commission, kocht Berkshire Hathaway bijna 14,7 miljoen aandelen van Activision Blizzard in het vierde kwartaal van 2021. De positie was toen $975 miljoen waard, aan een gemiddelde prijs van $66,53 per aandeel.

Activision Blizzard wordt nu echter verhandeld tegen $81,50 per aandeel na de aangekondigde deal van Microsoft van bijna $70 miljard. Dit betekent dat het belang van Berkshire nu ongeveer $1,2 miljard waard is, wat neerkomt op een snelle winst van 22,5%.

Als de deal effectief wordt goedgekeurd, kan Berkshire nog een hogere winst behalen. Het bod van Microsoft op Activision Blizzard waardeert het bedrijf immers op $95 per aandeel.

Classic Buffet of niet?

De investering in Activision Blizzard komt voor Berkshire een beetje uit de lucht vallen. Buffett staat immers meer bekend om het kopen van aandelen van saaie, waardegerichte bedrijven zoals banken, consumentengoederen en olieaandelen.

Toch was Activision Blizzard, voor de overname door Microsoft, ook het soort klassieke, uit de gratie geraakte waardeaandelen waar Buffett van houdt. De aandelen van Activision Blizzard kelderden in 2021 met bijna 30% als gevolg van een schandaal rond seksuele intimidatie en de vertraagde lancering van een aantal belangrijke games.

Ook heeft Berkshire de laatste jaren steeds meer stappen gezet in technologieaandelen. Apple is nu de grootste positie van het bedrijf. Hiernaast heeft Berkshire een klein aandeel in Amazon en cloudsoftwarebedrijf Snowflake.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.