Nederland - 14 september 2018 - Beursbrink

BMW verdiept zich nog meer in blockchain

door STIJN

Grote bedrijven zetten steeds vaker de stap om te investeren in blockchain-technologie. Ook de Duitse autobouwer BMW, die eerder al investeringen had gedaan, gaat zich nog meer verdiepen in deze technologie. Ze gaan een programma opstarten om de adaptatie te versnellen.

De Duitse autobouwer Bayerische Motoren Werke schakelt een versnelling hoger in hun poging om blockchain-technologie te implementeren in hun systemen. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in twee bedrijven die zich occuperen met crypto en blockchain, namelijk Supermoney en Bloom.

Supermoney gaat een nieuwe digitale portefeuille en een platform ontwikkelen zodat klanten online en in winkels cryptovaluta kunnen gebruiken om aankopen te doen. De digitale munt die dan wellicht gebruikt zal worden is VeChain hoewel daar nog geen officiële berichtgeving van is.

Het andere bedrijf, Bloom, gaat zich meer toespitsen op de versleutelingsprincipes van de gegevens op de blockchain. Dit is noodzakelijk zodat de identiteit en de betalingsgegevens van de klanten kan worden versleuteld zodat ze niet zomaar te grabbel kunnen worden gegooid.

Programma

Deze twee bedrijven zullen, samen met vier andere start-ups, een programma afwerken van tien weken met de bedoeling om op korte termijn een eindproduct te creëren. Het programma noemt ‘BMW Financial Services Collaboration Lab’ en maakt deel uit van hun financiële dienstverlening.

The BMW Group Financial Services Collaboration Lab is an exciting way to unearth and nurture talent and develop new solutions to some of the challenges the industry is facing

De opzet is dus om de financiële tak te ‘hervormen’ door middel van blockchain-technologie met kostenefficiënte als hoofddoel. De toepassing van blockchain in voertuigen is nog niet voor dadelijk maar staat ongetwijfeld ook op de planning hoewel dat voorlopig nog toekomstmuziek is.

Bronnen: Techzine

Foto: Scozzy – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.