Hoelang zal crypto nog stijgen? En hoe neem ik winst?

Bitcoin en Ethereum zetten weer nieuwe recordkoersen neer. Een mooi moment om eens te kijken wat er nog in het vat zit. En hoe je het beste je schaapjes op het droge krijgt eenmaal het weer de verkeerde kant uitgaat.

Hoelang duurt de crypto stierenmarkt nog?

Ik heb me laten vertellen dat veel ‘kenners’ verwachten dat het crypto feestje rond december of januari ten einde komt. Dus een mooi jaareinden en dat mag je historisch gezien ook verwachten.

Bovendien is dat ook wat de voorspelling van PlanB zegt. De wereldwijd bekende anonieme Nederlandse investeerder is de bedenker van het Bitcoin stock-to-flow model. De afgelopen maanden is deze spot-on. Hij voorspelde eerder dit jaar nog voor augustus het slechtste scenario 47.000 dollar, september 43.000 dollar en voor oktober 63.000 dollar. Kijk maar na op de grafiek 😉

Nu, voor het einde van het jaar, gelooft PlanB in minstens 98.000 dollar per november en 135.000 dollar in december. Die cijfers liggen ook redelijk in lijn met de historische jaareindes.

PlanB’s stock-to-flow model

Dat is dan de Bitcoin. Maar veel beleggers weten dat wij meer naar Ethereum kijken.

Ik geloof dat ETH zeker 10.000 dollar moet bereiken en dat is redelijk conservatief. Zie ook deze video:

Op basis van de cijfers in deze video is een Ethereum koers van 15.000 dollar dus ook helemaal niet overdreven. Zeker ook als je bedenkt dat ETH vrijwel altijd een stuk harder stijgt dan BTC in een rit omhoog.

Of we dan tegen maart 2022 aan het einde van de stierenmarkt staan zou ik niet weten.

Als je de historische crypto cycli bekijkt, zie je dat ze steeds langer worden. En dat is ook logisch, want de markt wordt steeds een stukje groter met slimmere participanten en daardoor gaan de koersen iets langzamer dan voorheen.

Als je de langer wordende stierenmarkt doortrekt naar de huidige cyclus, dan is eind 2022 het eindpunt van deze cyclus.

Je ziet het ook op deze grafiek uit een eerdere blog.

Het kan dus goed zijn dat de stierenmarkt nog heel lang duurt. Maar dat wil niet zeggen dat het parcours makkelijk is. Dat mochten we als crypto belegger in het voorjaar en de zomermaanden al ervaren. Ook in een stierenmarkt kunnen koersen makkelijk halveren!

Ik heb dus geen flauw idee wanneer de volgende piek komt. Wat ik wel weet is dat een munt als Ethereum een stuk hoger kan op basis van zijn fundamenten. Vooral met dat laatste kan je al een goed plan opstellen om winst te nemen.

Hoe neem ik winst?

Ik heb me laten vertellen dat je voor het nemen van winst het beste vooraf een doel voor jezelf stelt en deze vervolgens uitwerkt in Excel.

Bijvoorbeeld dat je aan 10.000 dollar voor ETH 5%van je vermogen veiligstelt. Wanneer ETH naar 11K stijgt, pak je nog eens 5%. En bij 12K nog eens 5%, etc. Zo kan je vooraf bepalen met welk cashbedrag je komt te zitten wanneer iedere mijlpaal wordt gehaald.

Zo heb je een houvast wanneer de markt door het dolle heen is. Wat dat betreft kan crypto een emotioneel zware klus zijn die je absoluut niet mag onderschatten. Want het geld wat je verdient kan een werkelijk impact hebben op je leven. Het zal daarom ook met zo’n plan niet makkelijk zijn om uit te voeren. Hebzucht mag je niet onderschatten!

Voor het nemen van winst heb ik al een sheet gemaakt en zal deze in de Crypto Telegram kanalen delen. Je kan het dan kopiëren en bewerken naar je eigen situatie.

PS: we nemen tussentijds ook vaak winsten op posities. Zelf herinvesteer ik deze genomen winsten na verloop van tijd meestal weer. Je eigen plan kan je dus goed naast deze winstnemingen gebruiken om geleidelijk aan uit de markt te stappen wanneer het vuurwerk los barst.

Disclaimer: dit is natuurlijk geen investeringsadvies. Ik geef aan wat ik doe, dit is mijn mening en ik ben totaal niet bevoegd om beleggingsadvies te geven. 

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.