Grafiek en fundamenten: nu in goud!

Goud zit de laatste maanden in een dalende trend. Toch staat het edelmetaal voor 2020 dik 20% hoger. Wie denkt dat de huidige terugval geen goed koopmoment is, moet dat nog eens heroverwegen.

Als we naar de grafiek van goud kijken, zien we het volgende:

De prijs is zoals iedereen wel weet hard opgelopen naar een nieuw record. Dat ging gepaard met een ongekende vloedgolf aan nieuw geld gemaakt door centrale banken. Uiteraard speelt de Federal Reserve de belangrijkste rol.

Momenteel zijn de prijzen alleen wat teruggevallen. De laatste maanden kwamen er dan ook geen nieuwe stimulansen. Ook leek covid redelijke onder controle.

De relatieve rust deed goud geen goed en een falling wedge patroon vormde op de grafiek.

Zo’n patroon staat bekend als een teken dat de huidige trend door zal zetten. Tenminste bij stijgende prijzen voorafgaand aan de wedge. Goud zal dus verder stijgen

Het één of het ander, maar goud wint

Het technische patroon op de grafiek valt perfect samen met de fundamenten.

Politici in de Verenigde Staten worden het maar niet eens over een nieuw steunpakket (lees: een nieuwe vloedgolf aan geld). Wederom zullen enkele duizenden miljarden dollars de economie in worden gepompt.

Het begint er alleen steeds meer op te lijken dat al deze dollars pas na de presidentsverkiezingen in de economie mogen. Zo tweette Trump dinsdag. De vloedgolf aan geld zal dus pas na 3 november zijn, ongeveer het einde van de falling wedge.

Dit scenario gaat er dus wel van uit dat de verkiezingen vlekkeloos verlopen. Saxo Bank schat de kans op gerommel echter op 40%. Een betwiste verkiezingsuitslag kan een nieuwe regering weken tot maanden vertragen volgens de bank.

Zoals Saxo terecht opmerkt, zal deze situatie dramatisch uitpakken voor Amerika, tot grote onzekerheid leiden in de wereld en daarmee een run op goud veroorzaken.

Goud is immers een veilige haven. Een plek waar investeerders naartoe willen als het complete chaos is. Of wanneer het economische systeem zwakte laat zien.

Wanneer centrale bankiers de geldkraan openzetten, is dat een teken van zwakte. Momenteel dichten ze niets anders dan het begrotingstekort. De samenleving kan de covid-kosten niet betalen, dus moeten centrale banken het systeem tegemoetkomen, een teken van zwakte.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.