Het mantra van Jim Rogers (en zijn gelijk)

Een paar jaar geleden, had ik de eer om met Jim Rogers te spreken over de beleggingskansen die hij voor de komende jaren zag. Nu had ik hem daar niet persoonlijk voor hoeven spreken, want Rogers verkondigd zijn beleggingskansen graag aan iedereen die het (en niet) horen wil.

Die boodschap was trouwens heel simpel. Koop een stuk landbouwgrond en leer genieten van een leven als boer. En als je geen groene vingers had, gewoon investeren in soft commodities zoals suiker en rijst.

Dat is overigens best exemplarisch voor Rogers: het brede verhaal op een simpele manier uitleggen, maar vooral niet ingaan op de details. Investeer je bijvoorbeeld in een suikerbedrijf, of moet je de futures kopen? Dat zoek je als belegger zelf maar uit.

Beleggen in grondstoffen met Rogers

Het jaar daarop kwam daar verandering in. Dat jaar leende Rogers zijn naam aan een serie ETN’s, waarmee je breed kon inspelen op zijn visie: grondstoffen en agricultuur.

De ETNs, voor de liefhebber:

  • Elements Linked to Rogers International Commodity Index Total Return (RJI),
  • Elements Linked to Rogers International Commodity Index Agriculture Total Return (RJA),
  • Elements Linked to Rogers International Commodity Index Energy Total Return (RJN),
  • Elements Linked to Rogers International Commodity Index Metals Total Return (RJZ).

Over het rendement van deze ETNs hoeven we niet naar huis te schrijven. Bovendien bleken de instrumenten toch niet zo heel gemakkelijk te volgen voor particuliere beleggers, als eerder aangegeven.

Goed, tot daar aan toe dus een slechte start voor Rogers. Maar… wat las ik vandaag?

Boeren miljonair, grondstoffen

Bron: NRC

Dat is weer een opstekertje en geeft weer het mantra aan voor de grondstofbeleggers: de vraag groeit structureel, maar dat betekent niet dat prijzen op korte termijn niet kunnen dalen. En dat is een gegeven, waar je als belegger wel weer mee om moet kunnen gaan.

Benieuwd naar onze grondstoffen van de toekomst? Bekijk onze gids via deze link.

Volg michiel op de voet

Direct zien wanneer Michiel een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.