Ethereum stijgt 62% in het weekend; wat mogen we verder verwachten?

Een knotsgek weekend in de cryptomarkt. Prijzen van cryptomunten schoten omhoog. Het was de Bitcoin die de kar trok, maar Ethereum nam het stokje over. Precies zoals we zeiden voor het weekend en een teken dat we een nieuwe cyclus in de cryptomarkt is aangebroken.

De Bitcoin knalde in een paar dagen tijd van 29.000 dollar naar bijna 35.000 dollar. Ethereum steeg alleen van 730 naar 1.160 dollar in eenzelfde tijdspanne. Prijsgeweld van de hoogste orde dus.

De laatste maanden van 2020 was het eigenlijk vooral de Bitcoin die de show stal. In het laatste kwartaal van 2020 verdrievoudigde de prijs. Ethereum en andere crypto’s stegen ook wel, maar lang niet zo hard.

Een nieuwe trend is begonnen

We staan nu aan het begin van een kering van een trend binnen de markt. Voor 2021 verwacht ik dat Ethereum zal outperformen ten opzichte van BTC. Je checkt het ook in deze video (vanaf 9:57).

De ETHBTC grafiek spreekt dus in het voordeel van Ethereum. Ondertussen, na het ruige weekend, is de prijs volgens plan verder ontwikkeld. We zien een keurige dubbele bodem gevolg door een scherpe stijging naar boven. Dat duidt er dus op dat Ethereum sterker wordt ten opzichte van Bitcoin.

Het ETHBTC paar heeft nog makkelijk ruimte op 20% hoger te gaan voordat het bij een volgende belangrijke weerstandslijn komt.

Eenmaal de prijs daar komt en de lijn doorbreekt, zijn we getuige van een enorme omgekeerd hoofd-en-schouders patroon.

Zo’n patroon geeft vaak een bodem aan in de markt en is meestal een startschot voor een veel verdere stijging.

Ik vind Bitcoin geen slechte belegging, maar tot voor kort heb ik ze wel alle van de hand gedaan voor ethers. De ontwikkeling die op Ethereum plaatsvindt, is bijna niet bij te houden. Er wordt op het digitale landschap nu een nieuw financieel gebouwd dat we later met zijn allen gaan gebruiken.

De prijsstijging is dus heel goed te verklaren. Daarnaast is dit nog lang niet alles wat we hebben gezien. Ook op dit moment vind ik ETH nog zeer koopwaardig, hoewel je natuurlijk na zo’n scherpe stijging altijd even kan wachten op een terugvalletje.

In onze uitgave van Crypto Yield Farmer gaan we in op Ethereum, komen kooptips naar voren en geven we je kansen om je centen binnen het nieuwe financiële systeem aan het werk te zetten. Nu gaat dat nog tegen slechts 4,95 euro per maand.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.