Deze grafiek schreeuwt om altcoins te kopen

Vorige week zagen altcoins hun koersen flink stijgen. XRP met maar liefst 70% en andere altcoins stegen tussen de 10 en 20%! De oorzaak; XRP won een rechtszaak tegen de SEC. Maar we verwachten absoluut niet dat altcoins direct weer zullen inzakken. Integendeel, volgens een grafiek van onze crypto analisten, is het nu juist het moment om altcoins in te slaan.

728x90

Altcoins grote winnaar na rechtszaak

Twee weken geleden werd nog gevreesd voor een hogere inflatie, terwijl de SEC z’n kruistocht tegen crypto verder voortzette. Vorige week is de wereld echter 180 graden gedraaid. Inflatie kwam harder dan verwacht naar beneden. Van 4 naar 3% jaar-op-jaar. En de rechtszaak tussen de SEC en Ripple werd in het voordeel van Ripple beslist.

De XRP token, een van de meest centraal aangestuurde cryptomunten, is geen effect volgens de Amerikaanse rechter. Hierdoor steeg XRP met een waanzinnige 70% (zie grafiek hieronder) en andere altcoins over de gehele linie zette plussen van 10 tot 20% neer.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Vele altcoins werden in het laatste jaar als grofvuil behandeld, omdat de SEC ze zou gaan pakken als ongeregistreerd effect. Nu dat een heel stuk lastiger lijkt te gaan, ziet de nabije toekomst voor altcoins er een stuk beter uit. We verwachten dan ook dat de trend omhoog blijft.

Deze grafiek bevestigd positieve outlook voor altcoins

Dat de nabije toekomst voor altcoins er na de XRP-rechtszaak er een stuk beter uitziet, zegt deze grafiek ook:

Deze grafiek laat de ratio van alle altcoins (TOTAL3) vergeleken met Bitcoin en Ethereum zien. Een stijgende ratio betekent dat altcoins terrein winnen t.o.v. BTC en ETH.

We zien dat sinds november 2022 (de bodem in de markt) het relatieve aandeel van TOTAL3 heel hard afnam. Ondanks dat altcoins ook konden herstellen, herstelden Ethereum en vooral Bitcoin een stuk harder. De ratio viel daarom helemaal terug tot de top uit 2020 en lijkt daarom rijp voor een comeback.

Als je naar de RSI indicator kijkt (paarse grafiek onderaan de afbeelding), kan je ook een comeback verwachten. Deze noteert al een tijdje in het oversold gebied en begint nu weer te stijgen. Dit is in het verleden twee keer eerder gebeurd. In september 2019 en eind 2020. Beide goed voor een keiharde opmars van de ratio.

Het is ook goed om op te merken dat deze vorige periodes niet een bodem in de markt markeerden. Ze markeerden wel een voorgaande periode van een harde stijging van Bitcoin, net zoals we nu hebben gezien.

Dus…

Wie nu met een flinke lading bitcoins zit, zal er goed aan doen om ze over te zetten naar altcoins. En wie dat niet heeft, doet er goed aan om meer alts in te slaan.

Welke altcoins zijn interessant?

Sinds begin 2021 analyseren we allerlei verschillende cryptomunten met onze Crypto Gids. Hier vind je de beste selectie altcoins, met uitgebreide analyses die de interesse van onze analisten in bepaalde coins onderbouwen.

Naast een uitgebreide selectie van meer dan 20 cryptomunten, vind je ook onze top 5 favoriete coins. We bekijken dat niet van een afstandje. We sturen er actief ons vermogen naartoe.

Doe via deze link mee!


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Volg v-l-rietveldgmail-com op de voet

Direct zien wanneer V-l-rietveldgmail-com een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.