2 opvallende optietrades

Vanaf nu zullen we bij BeursBrink wat vaker opvallende optietrades uitsturen. Dat doen we in deze blogformat. Wil je als eerste op de hoogte zijn van dit soort nieuwe trades? Volg dan ons Telegram kanaal op https://t.me/beursbrink.

1: Transocean (RIG)

Een opvallende optietrade op Transocean (RIG). Een koper heeft voor ruim 300.000 dollar aan calls gekocht op RIG. Transocean is ’s werelds grootste offshore boormaatschappij Het bedrijf beheert een enorme vloot van halfafzinkbare platforms (semi’s) en boorschepen.

De trader kocht 2000 januari 2024 $3 calls tegen een prijs van $1,54, dat uitkomt op een totale waarde van $308.000. Zoals te zien is in bovenstaande grafiek vormt RIG momenteel technisch gezien een uitbraakpatroon waardoor traders inspelen op hogere koersen. Deze trader is overigens niet de enige die het wel ziet zitten met RIG. Het aandeel steeg deze week al met 18%!

2: Robinhood (HOOD)

Traders maken een bijzonder grote trade op Robinhood (HOOD). Er is voor ongeveer 1,2 miljoen dollar aan calls gekocht op HOOD, waarbij de kopers opties aanschaffen die deep in the money zijn. Dit betekent dat hun prijs verandert met vrijwel elke verandering in de prijs van het onderliggende aandeel.

Robinhood is een Amerikaanse financiële dienstverlener die bekend staat om zijn baanbrekende commissievrije transacties van aandelen, fondsen en cryptocurrencies.

Er zijn door kopers 1500 januari 2023 $10 ITM calls gekocht tegen een prijs van $7,50. Wat goed is voor een waarde van maar liefst ongeveer 1,2 miljoen dollar.

HOOD is, net zoals de gehele groeisector, een fors afgestraft aandeel dat rake klappen ontvangt. Dit heeft een constante neerwaartse trend voor HOOD opgeleverd. De traders hebben er echter blijkbaar vertrouwen in en nemen daardoor juist een contraire positie in!

Onze Optie Trades meedoen? Meld je dan snel aan voor de BeursBits Optie Trader, waarin ons team van handelaren via Telegram alerts geeft over nieuwe optietrades. Voor meer informatie, klik op deze link. https://beursbrink.com/beursbits/optie-trader/

Volg vince op de voet

Direct zien wanneer Vince een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.