Nederland - 23 februari 2021 - crypto

Bitcoin zakt onder $50 000

door SVEN VAN GASSE

De bitcoin-rally neemt deze week stevig gas terug. De koers van bitcoin is op dinsdag verder gedaald nadat Janet Yellen, Amerikaans minister van Financiën, en Elon Musk zich de afgelopen dagen hebben uitgelaten over de recente rally van de virtuele munt.

De bekendste cryptomunt daalde met meer dan 11% in 24 uur. Eerder bereikte bitcoin een intraday dieptepunt van $45 000. De daling van bitcoin trok de prijs van kleiner munten als Ethereum en XRP mee naar beneden.

Yellen noemde bitcoin op maandag een uiterst inefficiënte manier om transacties te verrichten. Ze waarschuwde ook voor het gebruik van de munt bij illegale activiteiten.

De minister luidde hiernaast de noodklok over de forse impact van bitcoin op het milieu. De sterke stijging van de munt herinnert sommige critici aan de enorme hoeveelheid elektriciteit die nodig is om nieuwe munten te produceren.

Tot slot waarschuwde Yellon ook voor de risico’s voor kleine beleggers die bitcoin kopen. Zij stelt:

Het is een zeer speculatieve activa en ik maak me zorgen over de mogelijke verliezen die particuliere beleggers kunnen lijden.

Volatiliteit

Bitcoin noteert nog steeds op een winst van 360% in de afgelopen 12 maanden. Sinds het begin van dit jaar is de munt reeds met meer dan 60% gestegen.

Beleggers die een deel van hun kapitaal willen onderbrengen in crypto’s dienen echter te beschikken over stalen zenuwen. Prijsschommelingen van meer dan 10% zijn geen zeldzaamheid op de cryptomarkt. Bitcoin klom in 2017 naar bijna $20 000, waarna de munt het jaar nadien met meer dan 80% daalde.

Bitcoin-believers geloven echter dat deze daling maar van korte duur zal zijn. De munt krijgt steeds meer aandacht van mainstream bedrijven en grote Wall Street-banken. Dit is deels vanwege de perceptie dat bitcoin een goede “store of value” is, vergelijkbaar met goud.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.