VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 27 juli 2020 - crypto

Bitcoin voor het eerst sinds juni weer boven $10 000

door SVEN VAN GASSE

De laatste keer dat bitcoin de grens van $10 000 passeerde was begin juni. Sindsdien heeft de digitale valuta een gestage daling doorgemaakt. De afgelopen 7 dagen is bitcoin bijna 11% gestegen waardoor de grens van $10 000 opnieuw doorbroken werd.

Volgens Vijay Ayyar, actief bij cryptocurrency exchange Luno, is de stijging het werk van zowel grote spelers als van kleinere handelaren. De partijen proberen bitcoin boven de $10 000 te houden en duwen de munt het liefst tot over de grens van $10 500. Dit is een stevig weerstandsniveau en één van de laatste toppen van de munt.

We hebben het weerstandsniveau van $10 500 nog niet doorbroken. Wanneer dit wel gebeurt, zal bitcoin waarschijnlijk uitlopen tot $15 000.

Bitcoin als veilige haven

Terwijl bitcoin een stijging doormaakte, kende de belangrijkste Wall Street indices zoals de S&P 500, een daling.

Goud bleef in tegenstelling tot de aandelenmarkten echter stijgen en bereikte op maandag 27 juli een recordhoogte. Goud wordt gezien als zogenaamde veilige haven die beleggers in onzekere tijden kopen. Het Covid-19 virus en de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China zorgen voor meer ongerustheid.

Bitcoin wordt weleens het digitale goud genoemd. Voorvechters van de munt zeggen dat het daarom ook een goede veilige haven kan zijn in onzekere tijden.

Bitcoin heeft de laatste tijd echter de neiging om dichter bij de aandelenmarkten te handelen. Hiernaast staat de munt ook bekend om zijn enorme volatiliteit.

Opwaarts potentieel op korte termijn

Zowel de stijging op de aandelenmarkten als de goudprijs worden ondersteund door de recente economische stimuleringspakketten van regeringen en centrale banken over heel de wereld.

Hiernaast hopen beleggers erop dat er snel een Covid-19 vaccin gevonden zal worden. Wanneer dit ontwikkeld is, kunnen de markten normaliseren en kan een duurzaam herstel echt beginnen.

Volgens Ayyar zou ook bitcoin kunnen profiteren van deze stimuleringsmaatregelen en de hoop op een vaccin.

Door de ongekende stimuleringsmaatregelen en een vaccin dat binnen handbereik lijkt, zouden we een aanhoudend bullish momentum op de markten kunnen zien. Bitcoin en andere crypto’s zullen dit momentum volgen. Ik zie dus geen reden om op korte termijn bearish te zijn.

Bron: CNBC

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.