Nederland - 22 februari 2022 - crypto

Bitcoin toch niet het digitale goud?

door SVEN VAN GASSE

De goudprijs stijgt in tijden van crisis en onzekerheid omdat het gele metaal sinds oudsher wordt gezien als dé veilige haven. Bitcoin wordt vaak het digitale goud genoemd, maar de munt maakt zijn naam tot nu toe echter nog niet waar.

De Russische president Vladimir Poetin zei op maandag dat hij de twee zelfverklaarde separatistische republieken in Oost-Oekraïne erkent en stuurde troepen naar de regio. Door deze crisis is de goudprijs bezig aan een opmars, maar bitcoin blijft echter achter.

Bitcoin dook in het weekend onder het niveau van $40 000. De munt bleef verzwakken naarmate de Oekraïne-crisis zich verdiepte. Dit ondermijnde het argument dat bitcoin een toevluchtsoord is in tijden van geopolitieke onrust. Tegelijkertijd heeft goud zijn hoogste niveau sinds juni bereikt en noteert het gele metaal boven de $1 900.

Verdere daling

Volgens John Roque van 22V Research kan bitcoin nog onder het niveau van $30 000 zakken. Dit zou het laagste punt zijn sinds juli. Beleggers geven steeds meer de voorkeur aan goud, waardoor het edelmetaal mogelijk een nieuwe recordhoogte kan bereiken.

Antoni Trenchev, medeoprichter van Nexo, ziet de dieptepunten van afgelopen zomer rond de $29 000 als een belangrijke steun. Trenchev verwacht echter niet dat bitcoin door deze steun zal gaan en ziet een aanzienlijke koopintresse op dit niveau.

Trenchev stelt:

Het onvermogen van bitcoin om $40 000 vast te houden, zorgt ervoor dat $30 000 weer in beeld komt.

Bron: Yahoo Finance
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.