Nederland - 18 november 2020 - crypto

Bitcoin steeds dichter bij record

door SVEN VAN GASSE

Bitcoin noteerde kortstondig boven de $18 000. In de afgelopen dagen heeft de munt de barrières van $15 000, $16 000 en $17 000 vlotjes doorbroken. Het lijkt of de prijs maar blijft doorstijgen. De munt komt steeds dichter bij het record van in december 2017.

De cryptomunt, die dit jaar al meer dan verdubbeld is in waarde, is de laatste tijd om verschillende redenen zo sterk gestegen.

Bitcoin heeft, net als goud, geprofiteerd van de zwakke dollar. Beleggers zien bitcoin steeds meer als een veilige haven in turbulente economische periodes en als een alternatief voor traditioneel geld.

De Amerikaanse dollar zou nog een tijdje onder druk kunnen blijven staan. De meeste marktdeskundigen verwachten immers dat de Federal Reserve de rentetarieven niet snel zal verhogen.

Ook bekende investeerders zoals Stanley Druckenmiller en Paul Tudor Jones hebben de laatste tijd bitcoin omarmd. Hiernaast zijn steeds meer bedrijven als Square en PayPal de cryptowereld aan het verkennen.

Alex Adelman, CEO van Lolli, stelt:

Deze rally is anders dan die van 2017 door de adoptie van grote spelers.

Niet zonder risico

Wie in bitcoin wilt investeren moet echter nog steeds beschikken over stalen zenuwen.

De prijs van de munt is vaak fors gestegen maar even vaak net zo sterk gedaald. Vaak gebeurde dit in een tijdspanne van uren of zelfs minuten, de zogenaamde (mini) flash crashes.

Sommige experts vragen zich ook af of het bitcoin zal lukken om zijn record van bijna $20 000 effectief te verbreken, gezien de explosiviteit van de huidige rally.

Volgens George McDonaugh, medeoprichter van crypto-investeringsfirma KR1, kan het niveau van $20 000 een psychologische barrière zijn. Sommige bitcoin-beleggers zouden kunnen beslissen om eindelijk winst te nemen wanneer de mijlpaal is bereikt. Bitcoin Bank.

McDonaugh stelt:

Wees gewaarschuwd. Zoals we in het verleden hebben gezien, kan bitcoin steeds verrassen.

 

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.