Nederland - 8 juni 2021 - crypto

Bitcoin opnieuw stevig onderuit

door SVEN VAN GASSE

Bitcoin begon 2021 zeer veelbelovend maar de munt heeft het de afgelopen weken echter enorm lastig. Bitcoin daalde op dinsdag opnieuw fors. De prijs van één bitcoin bedraagt op dit moment slechts iets meer dan $30 000.

De bekendste cryptomunt ter wereld daalde op dinsdag met meer dan 11%. Op het moment van schrijven noteert bitcoin aan een kleine $32 000, wat nog minder dan de helft is van haar absolute recordprijs.

Niet enkel bitcoin noteerde aan een fors verlies. De hele cryptomarkt daalde de afgelopen 24 uur met dubbele cijfers.

Bezorgdheid

Het is niet duidelijk wat de precieze reden is van de recente sell-off, maar er zijn een handvol recente ontwikkelingen die crypto-beleggers ongerust kunnen maken.

Elon Musk tweette eind vorige week een cryptische meme waarin hij het einde van zijn relatie met cryptocurrency leek te betreuren.

In het weekend werden dan weer verschillende accounts die crypto-gerelateerde zaken posten, geblokkeerd in China. Het land treedt steeds harder en harder op tegen de cryptomarkt. China verbiedt banken en betalingsbedrijven onder meer om crypto-gerelateerde diensten aan te bieden aan haar klanten.

Zelfs de voormalige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft bitcoin onlangs afgekraakt. Hij gaf aan dat hij zelf niet belegt in bitcoin en vond de munt zelfs verdacht veel lijken op oplichting.

Volgens Jeffrey Halley, analist bij Oanda, zou de daling nog kunnen versnellen wanneer bitcoin onder de $30 000 duikt.

Halley stelt:

Als $30 000 doorbroken wordt, staat elke long positie sinds 1 januari in het rood. Dit zou een nieuwe sell-off kunnen veroorzaken.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.