Nederland - 15 oktober 2021 - crypto

Bitcoin knalt door $60 000

door SVEN VAN GASSE

Bitcoin lijkt op weg naar een nieuwe all time high. De koers van bitcoin zette vrijdag de stijging van oktober voort en schoot door naar meer dan $61 000. De rally wordt gevoed door de hoop dat de Securities and Exchange Commission snel een bitcoin futures ETF zal goedkeuren.

Cryptobeleggers werden enthousiast door een tweet van het geverifieerde account van het Office of Investor Education and Advocacy van de SEC. In deze tweet stond: “Voordat u investeert in een fonds met bitcoin futures, moet u ervoor zorgen dat u de potentiële risico’s en voordelen zorgvuldig afweegt.”

Volgens beleggers was dit een stilzwijgende bekentenis dat de SEC binnenkort groen licht zal geven voor een fonds van bitcoin futures.

Bitcoin ETF’s zijn een manier voor individuele beleggers die niet rechtstreeks in bitcoin willen beleggen maar toch willen profiteren van een mogelijke prijsstijging. Door de ETF zouden ze blootstelling kunnen krijgen aan bitcoin, hoewel ze er niet rechtstreeks in beleggen.

Cryptobelievers wachten vol spanning op het moment dat de SEC een bitcoin ETF goedkeurt. Ze hopen dat het hierdoor voor individuele beleggers makkelijker zal worden om crypto te kopen.

Rollercoaster

Bitcoin zat de afgelopen maand echter wel in een rollercoaster. De prijs van de bekendste cryptomunt zakte in september tot onder de $40 000, mede door een  crypto-crackdown van China.

Vorige week bereikte bitcoin voor het eerst in 40 weken opnieuw het $50 000-niveau, waarna het snel doorschoot naar $55 000 nadat het family office van George Soros bekendmaakte dat het investeerde in bitcoin.

Beleggers hopen ook dat de Amerikaanse financiële instanties, naast de goedkeuring van een bitcoin ETF, een meer gematigde aanpak zullen blijven hanteren bij het reguleren van cryptocurrencies. Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, en Gary Gensler, voorzitter van de SEC, hebben reeds gesuggereerd dat de Verenigde Staten crypto’s niet zo hard zullen aanpakken als China heeft gedaan.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.