Nederland - 17 december 2021 - crypto

“Bitcoin kan op termijn verdwijnen”

door SVEN VAN GASSE

Hoewel bitcoin op dit moment de grootste cryptocurrency is, is niet iedereen fan van de munt. Volgens academicus Eswar Prasad zou bitcoin in de nabije toekoms zelfs kunnen verdwijnen, ten voordele van andere munten.

Blockchain is de onderliggende technologie achter de meeste cryptocurrencies. Het is in wezen een digitaal grootboek van virtuele valutatransacties dat wordt gedistribueerd over een wereldwijd netwerk van computers.

Het gebruik van bitcoin van de blockchain-technologie is volgens Prasad echter niet erg efficiënt. Er zijn verscheidene andere cryptocurrencies die nuttiger en milieuvriendelijke zijn dan bitcoin en de blockchain-technologie efficiënter gebruiken. Bitcoin gebruikt een validatiemechanisme voor transacties dat zeer kwetsbaar is voor het milieu en niet erg schaalbaar is.

CBDC

Prasad gelooft dat de blockchain-technologie fundamenteel transformerend zal zijn voor de manier waarop de financiële wereld werkt en voor de manier waarop transacties uitgevoerd worden.

Hiernaast hebben cryptocurrencies centrale banken aangespoord om na te denken over de uitgave van digitale versies van hun munt. Steeds meer centrale banken onderzoeken de mogelijkheid om een digitale munt of central bank digital currency uit te geven.

Prasad voegde eraan toe dat dergelijke valuta gunstig kunnen zijn. De digitale munten zouden een goedkope betalingsmogelijkheid kunnen bieden waartoe iedereen toegang heeft. Hierdoor zal het de financiële inclusie en mogelijk ook de financiële stabiliteit kunnen vergroten.

Prasad besluit:

Hoewel bitcoin niet het ideale betaalmiddel is, heeft het wel een revolutie ontketend die de financiële wereld zal veranderen.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.