Nederland - 28 april 2021 - crypto

Bitcoin-investering Tesla is $2,5 miljard waard

door SVEN VAN GASSE

Tesla kocht begin dit jaar voor $1,5 miljard aan bitcoin. Deze investering heeft het bedrijf alleszins geen windeieren gelegd. De waarde van de investering is, op papier, in enkele maanden tijd met ruim $1 miljard gestegen.

Het bedrijf maakte in februari bekend dat het een deel van zijn beschikbare contanten heeft gebruikt om in bitcoin te investeren. Op maandag maakte Tesla bekend dat het 10% van zijn bitcoin-belang had verkocht, met een winst van meer dan $100 miljoen op die verkoop.

De waarde van de resterende bitcoin die Tesla nog bezit, zou eind maart een kleine $2,5 miljard bedragen. Deze waarde zal waarschijnlijk op dit moment wel een stuk minder waard zijn, doordat bitcoin in de maand april noteert aan een verlies van zo’n 10%.

Zachary Kirkhorn, CFO van Tesla, stelt:

De investering in bitcoin blijkt tot nu toe een goede beslissing te zijn geweest.

Lange termijn

Tesla investeerde in bitcoin omdat het op zoek was naar een manier om zijn overtollige liquide middelen te gebruiken met een zeker mate van rendement. Bitcoin verschaft het bedrijf ook de liquiditeit die het nodig had tijdens de bouw van haar nieuwe fabrieken.

Voor een bedrijf is het zeer belangrijk om snel te kunnen beschikken over liquide middelen. Het snelste is en blijft natuurlijk cash maar dit brengt zo goed als niets op. Bitcoin bood hiervoor de ideale oplossing voor Tesla.

De bitcoinmarkt is zo liquide dat het mogelijk is om snel grote hoeveelheden te kopen of te verkopen. Kirkhorn benadrukte echter wel dat Tesla van plan is om het grootste deel van haar bitcoin aan te houden voor de lange termijn.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.