Nederland - 19 januari 2021 - Aandelen

“Bitcoin en US Tech zijn grootste bubbels op dit moment”

door SVEN VAN GASSE

Deutsche Bank heeft een enquête gehouden bij professionele beleggers. Deze enquête peilde naar wat professionele beleggers op dit moment beschouwen als de grote zeepbellen op de markten. De “winnaars” van dit onderzoek waren, niet geheel onverwacht, bitcoin en Amerikaanse technologieaandelen.

Aan het onderzoek namen 627 professionele beleggers deel. Een overgrote meerderheid denkt dat op zijn minst een deel van de financiële markten zich in zeepbel-gebied bevinden.

Van deze zeepbellen staan bitcoin en Amerikaanse technologieaandelen bovenaan de lijst. Bitcoin is de uitgesproken favoriet. De helft van de respondenten gaven de digitale munt een score van 10 op een bubbel-schaal van 1-10.

Amerikaanse technologieaandelen werden gezien als de tweede grootste zeepbel. De gemiddelde score van beleggers bedroeg 7,9 op 10 waarbij 83% de tech-bubbel een score van 7 of meer gaven. Beleggers beschouwen de extreme rally van Tesla als het toonbeeld van de zeepbel.

Deutsche Bank stelt:

Beleggers achten de kans reëel dat Tesla en bitcoin in de komende 12 maanden zullen halveren.

Wanneer spat de zeepbel uiteen?

Hoewel beleggers denken dat deze activa zich mogelijk in een bubbel bevinden, zijn ze niet eensgezind over wat de katalysator zou kunnen zijn die de zeepbellen zouden doen uiteen spatten.

Het soepele monetaire beleid, dat zeepbellen doet ontstaan en ondersteunt, zal de komende jaren waarschijnlijk aangehouden worden. 71% van de respondenten gelooft niet dat de Federal Reserve haar beleid voor het einde van 2021 zal verscherpen.

Een andere mogelijkheid zijn mogelijke moeilijkheden bij de uitrol van Covid-19 vaccins. Hiernaast zal de werkelijke economische schade dit jaar ook duidelijk worden. Als deze erger is dan verwacht zou er ook paniek kunnen uitbreken op de markten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.