Nederland - 23 april 2021 - crypto

Bitcoin duikt opnieuw onder de $50 000

door SVEN VAN GASSE

De cryptomarkt kende op vrijdag een stevige correctie. Bitcoin en andere digitale valuta lieten forse dalingen optekenen nadat een voorgestelde verhoging van de vermogenswinstbelasting door de Amerikaanse president Joe Biden een verkoopgolf in gang zette.

Bitcoin dook zelfs terug onder de $50 000 met een dieptepunt van $47 700. Het is de eerste keer dat bitcoin opnieuw onder de $50 000 noteert sinds begin maart. Ook ethereum, de tweede grootste cryptomunt, kende een stevige daling van zo’n 8%.

Volgens gegevens van CoinMarketCap zorgde deze correctie ervoor dat er meer dan $200 miljard aan waarde in de hele cryptocurrency markt in rook opging.

Vijay Ayyar van crypto-exchange Luno stelt:

De cryptomarkt was de afgelopen tijd fors gestegen waardoor ze nu waarschijnlijk een pauze neemt voordat de volgende etappe omhoog wordt aangevat.

Belastingverhoging

President Biden zal naar verwachting de vermogenswinstbelasting voor de rijkste Amerikanen verhogen tot 43,4%. Dit zou hoger zijn dan het hoogste federale belastingtarief op looninkomsten. Het nieuwe belastingtarief zou gelden op activa die op belastbare rekeningen worden gehouden en na meer dan 1 jaar verkocht worden.

Dit leidde tot een sell-off op de aandelenmarkten, waarbij de drie grootste Amerikaanse indexen uiteindelijk in het rood sloten. Analisten verklaarden dat de vrees voor het voorstel van Joe Biden zich kan uitbreiden naar cryptobeleggers, waardoor ook crypto fors lager ging.

Hiernaast wordt de cryptomarkt nog steeds overschaduwd door de bezorgdheid over een strenge regelging omtrent bitcoin en andere cryptocurrencies. Jesse Powell, CEO van crypto-exchange Kraken, waarschuwde dat overheden het gebruik van cryptocurrencies aan banden zouden kunnen leggen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.