Nederland - 16 februari 2021 - crypto
door SVEN VAN GASSE

Bitcoin doorbreekt $50 000

Na enkele waarschuwingsschoten knalde bitcoin uiteindelijk toch door de kaap van $50 000 naar een nieuwe all time high. De rally wordt gedreven door tekenen dat bitcoin steeds meer wordt geaccepteerd door mainstream investeerders en bedrijven.

Bitcoin steeg naar een nieuw record van $50 602. De digitale munt is dit jaar reeds met 70% gestegen, vooral nadat Tesla verklaarde dat het voor $1,5 miljard aan bitcoin had aangekocht.

De stap van Tesla, dat ook zei dat het bitcoin in de toekomst als betaalmiddel zal accepteren, was de laatste in een reeks die bitcoin van de marge van de financiële wereld naar bedrijfsbalansen en Wall Street heeft gebracht.

Volgens bitcoin-believers kunnen dergelijken stappen ertoe bijdragen dat bitcoin een wijdverspreid betaalmiddel wordt, wattot nu toe nog niet op grote schaal gelukt is. Hierdoor zouden de prijzen verder kunnen stijgen.

Russ Mould van AJ Bell stelt:

Hoe meer mensen bitcoin accepteren en als geld gebruiken, hoe groter de kans dat het in de toekomst als een gangbaar betaalmiddel wordt beschouwd.

Digitaal goud

Analisten suggereren ook dat de beperkte voorraad van 21 miljoen bitcoin de waarde van de munt verder zou kunnen opdrijven.

Het verhaal dat bitcoin in de toekomst het digitale goud wordt, heeft aan kracht gewonnen nu beleggers zich zorgen maken over een dreigende inflatie nadat de centrale banken en overheden de geldkranen hebben opengezet om de Covid-19 crisis tegen te gaan.

Zakenbank JPMorgan zei in januari dat wanneer bitcoin zich effectief ontpopt als veilige haven en gaat concurreren met goud, de waarde van de munt zou kunnen oplopen tot $146 000.

James Butterfill, strateeg bij CoinShares, stelt:

De fundamentele opvatting dat bitcoin een levensvatbare “store of value” is, blijft aan kracht winnen.

Bron: Reuters

Foto: iStock

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.