Nederland - 23 oktober 2017 - Overname
door REDACTIE BEURSBRINK

BinckBank voedt overnamespeculatie

(ABM FN-Dow Jones) Overnamespeculatie rond BinckBank kan herleven nu de onlinebroker bij de derdekwartaalcijfers heeft gesteld mogelijk te willen deelnemen in een consolidatie in de sector. Dat stelde KBC Securities maandag in een rapport.

BinckBank stelde bij de kwartaalcijfers de mogelijkheden te onderzoeken om de “Relaunch-fase” van de transformatie te versnellen door samen te werken met andere partijen en gelijktijdig schaalvoordelen te realiseren”. “BinckBank kan ook een nog betere positie creëren in het geval van een mogelijke consolidatie binnen de sector.”

De omzet van BinckBank in het derde kwartaal was 1 procent lager dan verwacht en de aangepaste winst 10 procent lager dan verwacht, stelde analist Jason Kalamboussis van KBC Securities, terwijl de inkomsten uit fees en commissies 4 procent lager dan verwacht waren, na een daling van het aantal transacties met 4 procent op jaarbasis.

BinckBank probeert de teruglopende inkomsten bij Alex Vermogensbeheer te vervangen met nieuwe vermogensbeheerproducten, waaronder Binck Pension, Binck Forward en Binck Comfort. De onlinebroker kampt intussen ook met dalende inkomsten van zelfstandig beleggers door weinig volatiele markten en sterke concurrentie, onder andere van de prijsvechter Degiro.

KBC heeft een Houden advies en koersdoel van 5,20 euro. Het aandeel BinckBank noteerde maandag 0,2 procent lager op 4,36 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.