Nederland - 11 april 2022 - Beursbrink

Binance breidt uit in het Midden-Oosten

door STIJN

Crypto handelsplatform Binance heeft groen licht gekregen van de regulatoren in Abu Dhabi om verder uit te breiden in het Midden-Oosten. Ze mogen nu handelen als een broker van digitale activa. Dit is nu al hun tweede goedkeuring in de regio, vorige maand kregen ze ook al groen licht in Dubai. Volgens CEO Changpeng Zhao staat er nog meer op de agenda.

Binance, één van ’s werelds grootste crypto handelsplatformen op basis van handelsvolume, is bezig met uitbreiding. Naast Dubai hebben ze nu ook goedkeuring gekregen van Abu Dhabi om te opereren als broker van digitale activa. Het is voorlopig nog een principeakkoord maar CEO Changpeng Zhao verwacht een volledige goedkeuring binnen enkele dagen/weken.

Ook de centrale bank van Bahrein heeft toestemming gegeven aan Binance om actief te zijn. Hun strategie om uit te breiden in het Midden-Oosten zou het gevolg zijn van moeizame stappen elders ter wereld. In het Verenigd Koninkrijk mogen ze bijvoorbeeld niet actief zijn en in Singapore is er sprake van slechts gedeeltelijke activiteiten wegens beperkingen van de centrale bank.

Binance stoot op redelijk wat weerstand en wordt beperkt en/of geweerd in verschillende landen. CEO CZ reageerde op een tweet van CNBC’s Ryan Browne dat er nog meer goedkeuringen zullen volgen, of dat dat alleszins hun plan is. Hij gooit het ook over een andere strategische boeg.

Gereguleerd bedrijf

Voorheen waren ze fier op het feit dat ze geen hoofdkantoor hebben en los handelen van lokale overheden. Nu de druk wereldwijd wordt opgevoerd, is hun ambitie om een volledig gereguleerd bedrijf te worden. De locatie van hun toekomstige hoofdzetel moet nog bepaald worden.

Een mogelijkheid zijn de Verenigde Arabische Emiraten. Andere handelsplatformen, zoals Crypto.com en FTX, zijn ook richting de golfstaten aan het kijken voor hun hoofdzetel. Maar de timing is wat verkeerd vermits de Financial Action Task Force, een globale waakhond voor witwaspraktijken, de VAE op de ‘grijze lijst’ heeft geplaatst.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Marco VerchFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.