Nederland - 11 februari 2022 - crypto

Binance investeert in Forbes

door SVEN VAN GASSE

Binance, ‘s werelds grootste crypto-exchange, heeft een nieuwe strategische investering aangekondigd. Het bedrijf zal een investering van $200 miljoen doen in zakenblad Forbes.

Binance zal de helft van de $400 miljoen aan investeringen van institutionele beleggers op zich nemen. Hierdoor zou Binance één van de top 2 grootste eigenaren maken van Forbes. Het bedrijf zal ook 12 bestuurders krijgen van de in totaal 9 bestuurszetels.

Het geld zou naar verluidt gebruikt worden om Forbes te laten fuseren met een SPAC. Beleggers zijn de laatste maanden echter sceptisch geworden tegenover SPACS en mediadeals in het bijzonder.

Invloed

De stap toont de toenemende invloed van de cryptosector in de “echte” wereld. De stijgende waarderingen in de sector hebben een nieuwe klasse van miljardairs gemaakt, die hun geld nu laten rollen. Terwijl cryptobedrijven naar de beurs zijn getrokken en hun namen op sportarena’s hebben geplakt, is dit de eerste grote investering van de sector in een traditioneel Amerikaans mediabedrijf.

Forbes werd meer dan een eeuw geleden opgericht door de grootvader van hoofdredacteur en tweevoudig presidentskandidaat Steve Forbes. In 2014 verkocht Forbes een belang van 95% aan het in Hongkong gevestigde Integrated Whale Media tegen een waardering van $475 miljoen.

Forbes, dat bekendstaat om zijn magazine en zin jaarlijkse lijst van rijkste mensen, heeft gewerkt aan het diversifiëren van zijn inkomsten met licentieovereenkomsten en e-commerce. Het bedrijf zegt 150 miljoen mensen te bereiken via zijn content en evenementen.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.