Europa - 21 oktober 2020 - Aandelen

Randstad uitblinker op rood Damrak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs levert woensdag in, ondanks een positieve koersreactie van het aandeel Randstad op de kwartaalcijfers.

De AEX daalde 0,7 procent naar 560,03 punten.

De markt heeft voldoende om zich op korte termijn zorgen over te maken, zei vermogensbeheerder Fred van Deijck van Bustelberg Effectenkantoor tegen ABM Financial News.

Van Deijck wees op het gesteggel over een nieuw Amerikaans coronasteunpakket. “Dat kun je ook verwachten in verkiezingstijd, men gunt elkaar niets”, maar uiteindelijk komt er wel een pakket, denkt Van Deijck.

“De verkiezingen geven sowieso reden tot onzekerheid, maar ook nieuwe maatregelen in Europa om de corona te baas te worden”, zoals avondklokken in Parijs en Manchester.

Een laatste bron van zorg is Brexit, waar het erop lijkt dat dit in de media wordt uitgevochten. “Vlak voor een akkoord wordt bereikt, liggen de meningen het meest uit elkaar”, aldus Van Deijck. “Maar de Britse economie kan zich geen harde Brexit veroorloven”, vindt hij. De Britten onderhandelen uit zwakte, maar Brussel moet oppassen dat het dit niet te veel uitbuit, want dat wreekt zich op lange termijn.

Inmiddels komt ook het cijferseizoen in Amsterdam op stoom.

Veel winsttaxaties van analisten zijn opgemaakt op het  dieptepunt van de coronacrisis, en nu blijkt “de klap iets minder” en daardoor kunnen AkzoNobel en Randstad positief verrassen, aldus Van Deijck.

De euro/dollar handelde op 1,1844 en olie werd 1,5 procent goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX werden de kwartaalcijfers van Randstad beloond met een koerswinst van 6,8 procent. Analisten spraken van sterke cijfers van de uitzender en KBC Securities verhoogde het koersdoel met 4 euro naar 50,00 euro.

Verder hadden de financials de wind in de rug. Aegon steeg 2,0 procent en ABN AMRO 0,9 procent. Van Deijck denkt dat er sowieso meer aandacht komt voor de sector en diens waardering, nu de coronaklap minder hard is dan wellicht aanvankelijk gevreesd.

De grootste daler was Galapagos. Goldman Sachs zette het aandeel op de verkooplijst en de koers zakte met 6,9 procent.

Naast Galapagos hadden ook Unibail en Philips een lastige ochtend met verliezen van 4,3 en 2,8 procent.

In de AMX werd Pharming beloond voor het feit dat het bedrijf van de Europese Commissie een weesgeneesmiddelenstatus voor leniolisib heeft ontvangen. De koers steeg 2,6 procent.

PostNL werd 2,0 procent duurder en WDP steeg 1,7 procent. WDP scherpte de outlook voor dit jaar aan en Degroof Petercam verhoogde het koersdoel met 3 euro naar 27,50 euro.

Na de koersexplosie van dinsdag, won Fugro woensdag nog eens 2,0 procent in. Eurocommercial Properties daalde 3,6 procent.

Bij de smallcaps won Nedap 4,2 procent. Nedap meldde dinsdagavond bij een kwartaalupdate een eenmalig interimdividend van 2,25 euro per aandeel. Als gevolg van de coronacrisis rekent Nedap op omzetdruk in het lopende kwartaal.

Kendrion daalde 2,5 procent.

Value8 won 1,6 procent na een kwartaalupdate.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.