Europa - 20 augustus 2019 - Aandelen

Beursupdate: groene koersen in Amsterdam

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste dinsdag gedurende de ochtend licht hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,3 procent tot 549,34 punten.

Vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management merkte dinsdag tegenover ABM Financial News op dat het vooralsnog een rustige handelsdag betreft met relatief weinig nieuws. “Onderliggend is er wel de nodige nervositeit”, aldus Van Eerden. Er is natuurlijk veel te doen over de verschillen tussen de rentestanden van de eurozone en de Verenigde Staten. Eind deze week maakt de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell zijn opwachting in Jackson Hole voor een toespraak en de vraag is dan in hoeverre zijn visie zich verhoudt tot die van de Amerikaanse president Donald Trump, die een groot voorstander is van een scherpe verlaging van het belangrijkste rentetarief” aldus de vermogensbeheerder, die voor september een verdere stijging van de AEX naar 600 punten niet uitsluit.

Op macro-economisch vlak werd vanochtend bekend dat de Duitse producentenprijzen over juli op jaarbasis 1,1 procent hoger uitkwamen. Hiervoor was geen prognose beschikbaar. Het betekende een vertraging in de stijging van de producentenprijzen, net als in juni.

In de agenda staat voor dinsdag nog één cijfer en dat was de bouwproductie van de eurozone over juni. Ook hier is geen prognose voor beschikbaar.

Beleggers moeten het dinsdag verder doen met een lege macro-economische agenda. Later in de week kan het weer wat enerverender worden met de notulen van de meest recente vergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank op respectievelijk woensdag en donderdag en voorlopige inkoopmanagersindices uit de eurozone en de Verenigde Staten over augustus. Eind deze week staat de G7 gepland en de bijeenkomt van centraal bankiers in Jackson Hole.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1075. De olieprijzen noteerden dinsdag vrijwel onveranderd.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen verlaagde de Britse bank Barclays het advies voor de Royal Dutch Shell van Overwogen naar Gelijkgewogen. De koers van het aandeel daalde licht met 0,3 procent.

Verder bleven de verschillen met de slotnoteringen van maandag binnen de AEX bescheiden, met uitzondering van Adyen die 1,2 procent steeg en ArcelorMittal dat 1,1 procent inleverde.

In de AMX was er iets meer dynamiek, maar geen enkel fonds noteerde met een verschil van meer dan 2 procent ten opzichte van het vorige slot.

Onder de kleinere fondsen viel Avantium op dat in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet behaalde het technologische chemiebedrijf Avantium van ruim 5,2 miljoen euro, tegenover ruim 6,4 miljoen euro over dezelfde periode een jaar eerder. Het operationeel verlies liep op van 3,4 miljoen naar bijna 12,2 miljoen euro.

Verder steeg Heijmans met 4,6 procent en leverde Accsys binnen de AScX 2,7 procent in.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.