Nederland - 11 juli 2019 - Beursbrink

Beursplein 5 vermoedelijk hoger van start

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag naar verwachting in het groen van start. In New York scherpten de hoofdindices woensdagavond recordniveaus aan na positief geïnterpreteerde opmerkingen van Fed-voorzitter Jerome Powell.

Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 0,4 procent. Woensdag sloot de index nog fractioneel lager op 565,57 punten.

De Europese aandelenmarkten stonden woensdag in eerste instantie onder druk, nadat de EU de economische groeiverwachtingen voor 2020 verlaagde, waarna de markt opveerde na een voorpublicatie van de getuigenis van Fed-voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres. De verklaring bleek verruimingsgezind genoeg om uit te gaan van een renteverlaging later deze maand.

Tijdens de daadwerkelijke getuigenis liet de centrale bankier evenwel weinig los over mogelijke veranderingen in het monetaire beleid, merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op, waardoor het positieve sentiment weer onder druk kwam te staan. Ook de dure euro, die met 0,6 procent steeg tot 1,1277, was nadelig voor Europese aandelen.

Op Wall Street was het vooruitzicht van een verruimende Federal Reserve, ingegeven door tekenen van zwakte in de economie, toch voldoende om nieuwe all time highs neer te zetten voor de S&P 500, de Dow Jones en techbeurs Nasdaq.

Hoofdgraadmeter S&P 500 doorbrak zelfs even de 3.000 puntengrens. Op 2 februari 1998 stond er voor de index voor het eerst een stand van 1.000 punten op de borden. De 2.000 puntengrens werd geslecht op 26 augustus 2014.

De augustus-future voor een vat ruwe olie steeg daarnaast woensdag 4,5 procent, ofwel 2,60 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 60,43 dollar. Daarmee sloot de olieprijs op zijn hoogste niveau in zeven weken.

Uit data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de Amerikaanse ruwe olievoorraden vorige week hard zijn gedaald.

De Aziatische beurzen koersten vanochtend op de golven van het positieve Amerikaanse sentiment hoger. Koplopers waren de beurzen in Hong Kong en Seoel, met winsten van meer dan een procent.

Vandaag zal alle aandacht uitgaan naar de vrijgave van de notulen van het laatste rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Vorige maand liet de ECB de rente nog ongemoeid op een historisch laag niveau, terwijl voorzitter Mario Draghi ook nog eens meldde dat de centrale bank nog over veel instrumenten bezit om de economie aan te jagen. Dit was het startsein voor een beursrally.

Daarnaast hebben beleggers oog voor inflatiecijfers uit Duitsland, Frankrijk en de VS.

Bedrijfsnieuws

Sif ontving een opdracht van Vattenfall/Nuon voor het produceren van 114 monopiles. Dat gaat om 113 kiloton. Sif zal de monopiles in 2020 en 2021 produceren in Rotterdam. Het orderboek van Sif is met deze opdracht voor 2020 en 2021 voor ongeveer 300 kiloton gevuld, waarvan nog over 80 kiloton exclusief wordt onderhandeld. Eerder deze week presenteerde Sif al een opdracht in het Amerikaanse Massachusetts. Dat ging om 84 monopiles, ofwel 103 kiloton. Toen won het aandeel 22 procent.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg woensdag 0,5 procent tot 2.993,07 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 26.860,20 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent hoger op 8.202,53 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.