Europa - 2 maart 2020 - Beursbrink

Beursexperts redelijk optimistisch

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn, na de harde afstraffing van afgelopen week, redelijk optimistisch gestemd voor maart. Dit blijkt maandag uit de maandelijkse enquête van Actiam.

Voor maart is 45 procent van de experts optimistisch en 35 procent pessimistisch. De rest is neutraal gestemd.

Daarmee zijn de beursexperts een stuk positiever gestemd voor maart dan voor het komende halfjaar. Voor de komende zes maanden is slechts 33 procent optimistisch gestemd en 39 procent pessimistisch.

“Blijkbaar is het vertrouwen voor de langere termijn dat het allemaal goed komt, niet stevig”, aldus analist Corne van Zeijl van Actiam, die verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête.

De experts werd gevraagd in hoeverre zij menen dat het coronavirus al in de koersen verwerkt is.

“Er is een duidelijke verschuiving te zien. Logisch: de koersen zijn immers flink gedaald. Vorige maand vond  59 procent van de experts dat het coronavirus nog niet voldoende in de koersen zat verwerkt. Dat percentage is deze maand gedaald naar 39 procent. Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat het nu wel genoeg in de koersen zit verdisconteerd”, zo analyseerde Van Zeijl de antwoorden.

Voor maart is het favoriete aandeel van de experts overduidelijk Galapagos, dat afgelopen week nog een kwart van zijn beurswaarde zag verdampen. Royal Dutch Shell volgt op gepaste afstand.

Wegblijven moeten beleggers volgens de experts bij ArcelorMittal en Randstad.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.