Nederland - 1 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Royal Dutch Shell boekt hogere resultaten

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in het eerste kwartaal van 2017 hogere resultaten geboekt, gesteund door een een grotere bijdrage van de downstream activiteiten. Dit blijkt uit een analistenconsensus van Vara Research.

Volgens de consensus komt de winst van Royal Dutch Shell op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, de zogenoemde geschoonde CCS-winst, in de eerste drie maanden van 2017 uit op 3,0 miljard dollar. Dit zou een stijging betekenen ten opzichte van de winst van 1,6 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Per aandeel komt de CCS-winst naar verwachting uit op 0,37 dollar.

Citi Research spreekt, ondanks de recente druk op de olieprijzen, in het algemeen van sterke macro-economische omstandigheden in het eerste kwartaal, waarbij “met name de zware olie, dat wil zeggen Canada, de Amerikaanse gas- en Europese raffinage-sector goed presteren”. De bank hanteert een Neutraal-advies voor Shell en koersdoel van 2.070 pence, op basis van een Brentprijs van 57 dollar in 2017, een WTI-prijs van 61 dollar in 2018 en mondiale raffinagewinstmarges van van 6,50 per vat.

Citi Research ziet een aantal bedrijfsspecifieke risico’s voor Shell, veranderingen in de olie-, gasprijzen en raffinagemarges, economische en geopolitieke ontwikkelingen, valuta-effecten en politieke veranderingen die tot veranderingen in het juridisch eigendom van bezittingen van Shell kunnen leiden en het effect van natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen.

Kepler Cheuvreux verwacht dat de Brits-Nederlandse energiereus na in het vierde kwartaal een tegenvallende nettowinst geboekt te hebben in het eerste kwartaal beter gepresteerd zal hebben met een grotere bijdrage van de downstream (raffinage en marketing) activiteiten. De analisten van Kepler Cheuvreux kijken onder andere uit naar een update over het Qatar-Pearl GTL-fabriek en de voortgang van het desinvesteringsprogramma van 30 miljard dollar in de periode 2016 tot 2018.

Het aandeel Royal Dutch Shell is vrijdag 0,3 procent lager gesloten op 23,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.