Nederland - 29 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: impact instorten parkeergarage vermoedelijk beperkt voor BAM

(ABM FN-Dow Jones) De financiële impact van de instorting van een in aanbouw zijnde parkeergarage op Eindhoven Airport zal waarschijnlijk beperkt zijn voor BAM Groep. Dit schreef analist Dirk Verbiesen van KBC Securities maandag in een reactie.

Verbiesen stelde dat de opdracht een waarde voor BAM heeft van 10 miljoen tot 12 miljoen euro. Uitgaande van een omzet dit jaar van 6,9 miljard euro en een winst voor belastingen van 151 miljoen euro is het daarmee geen groot project voor de bouwer.

Hoewel het momenteel moeilijk is in te schatten, denkt Verbiesen dat in het slechtste scenario de totale kosten voor BAM gelijk kunnen zijn aan de projectwaarde, wat neerkomt op omgerekend 0,04 euro per aandeel.

BAM gaat onderzoeken wat er precies is gebeurd. Als er meer details zijn over de oorzaak en de daarbij betrokken partijen, kan er een betere inschattingen worden gemaakt van de kosten, zei Verbiesen.

Op een een lichtrood Damrak daalde het aandeel BAM Groep maandag met 2,1 procent tot 4,73 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.